StoryEditor

Promo v zahraničných médiách. Slovenský film Nina žne chválu v zámorí už pred premiérou

28.08.2017, 13:40
Autor:
ipip
Príbeh, ktorý dáva pocit, že sa naozaj stal. Nina je o surovšom prejave, nie sú to ľúbivé obrázky, vyumelkovaný svet, hovorí režisér.

„Ak hľadáte ´breakout´ na tohtoročnej scéne, nehľadajte nič iné, ako hviezdu snímky " Nina " - Bibianu Novákovú. Je to jednoznačná hviezda najnovšieho filmu Juraja Lehotského v dráme, pojednávajúcej o téme rozvodu, “ hovorí zahraničný portál Indie Wire a nakoniec dodáva, že „Nina bude mať svoju severoamerickú premiéru na TIFF v blízkom období“.

Variety, IndieWare

„Osobitne ďakujeme filmárom a hlavnej hrdinke za strhujúce,vzrušujúce, no najmä autentické stvárnenie postavy herečkou Novákovou,“ píše zahraničné médium. Okrem Indie Wire sa o filme zmieňuje aj známy portál Variety.

V galérii si pozrite zábery z filmu aj z natáčania.

​Snímka hovorí o 12-ročnej Nine. Prechádza obdobím rozvodu svojich rodičov a svet, ktorý doteraz poznala  je preč. Všetko sa jej rozpadá pred očami. Hoci rodičia svorne tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, zdá sa, myslia len na seba.

Nina sa cíti sa opustená, oklamaná a s pocitom, že všetci okolo nej myslia len na seba. Jedinou istotou v jej svete je plávanie, ktoré jej dáva pocit pokoja. Vo chvíli, keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny ťah...

Rozvod - malá smrť rodiny

„Najkrajšie sú naše deti, keď rastú, keď sa nás pýtajú, keď nás volajú. Keď nás potrebujú. Téma rozpadu rodiny vo mne vytvára veľa otázok a zamyslení. Túžbou bolo nakrútiť citlivý ponor do detského myslenia, konfrontovaný so svetom nás dospelých a dieťaťa, ktoré túži milovať oboch rodičov, no nemôže. Túžil som nájsť kľúč k tomu, kedy vieme odpúšťať a začať žiť život krajšie,“ hovorí režisér Juraj Lehotský.

V jeho centre sú hrdinovia filmu - otec a dcéra v podaní Roberta Rotha a Bibiany Novákovej. Za vizuálom je podpísaný grafický dizajnér Martin Derner a kameraman Noro Hudec. Bibianu Novákovú našli na kastingu, čo bolo prekvapivé. A čo hovorí na novú „hviezdu“, ktorá si zahrala hlavnú hrdinku?

„Nájsť nový talent a navyše detský, je naozaj neľahké. Videl som, že dokáže byť jemná, ale zároveň zvládnuť aj vypäté situácie, rozumela mojej reči, fungovali sme spolu skvelo. V konečnom dôsledku celý film stojí na nej. Až postupom času som sa dozvedel, že jej rodičia sa tiež rozviedli, ale u nich to prebiehalo inak, Biba je veľmi vyspelý človek“.

Film NINA si slovenskí diváci budú môcť pozrieť už pár dní predtým, ako vstúpi do našich kín, a to 17. septembra v slovenskej festivalovej premiére na Cinematik Film Festival 2017 v Piešťanoch.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 17:21