StoryEditor

Skúšali sme rozbiť iPhone. Ochrániť ho mala nová technológia

12.07.2017, 14:58
Autor:
dpidpi
Na slovenskom trhu sa objavil produkt Wow Fix It, ktorý má špeciálnou vrstvou nahradiť fólie na telefónoch.

Má zvýšiť odolnosť proti poškrabaniu, je antibakteriálny či aplikovateľný na akúkoľvek obrazovku. Wow Fix It sľubuje takmer nemožné, a tak sme si jeho základné vlastnosti mohli vyskúšať ešte počas tlačovej konferencie. A to priamo tú najzaujímavejšiu, sľubujúcu vyššiu tvrdosť.

Dá sa povedať, že telefón zvýši svoju odolnosť, no nebrali by sme to ako hlavnú úlohu pri tomto druhu produktu. Telefón aj s Wow Fix It sme jednoducho rozbili. 

Šikovnejšia ochrana, na ktorú sa môžete viac spoľahnúť, je, že smartfón má byť viac odolný proti jednoduchým škrabancom a usádza sa na ňom menej nečistôt. Slúži na to práve nanovrstva, ktorú vo dvoch krokoch na smartfón nanesiete. Túto súpravu sme si mohli vyskúšať aj na vlastnom telefóne a je vidieť a najmä cítiť rozdiel. 

Najväčšou výhodou, ktorú oceňujeme, je, že sa na ňom nezachytáva toľko odtlačkov a doslova „odpudzuje“ vodu a nečistoty. Na to má výrobca technológie aj certifikát od spoločnosti TUV. Podstatou je, že vrstva, ktorú nanesiete na obrazovku či pokojne na celý telefón, vyrovná povrch skla, ktorý by mal následne odolať aj menším škrabancom. 

HN/Drahomír Piok

Šikovná je aj aplikácia novinky. Najmä ak máte nový smartfón so zakrivenou obrazovkou, na ktorý naniesť fóliu nie je jednoduché. Navyše, smartfón vyzerá o triedu horšie. 

Wow Fix It je zaujímavým doplnkom, ktorý vám môže sčasti nahradiť vlastnosti klasickej fólie a zvýšiť odolnosť prístroja. Nekupovali by sme si ho však ako „zázračnú vodu“, ktorá telefón zachráni pred rozbitím. 

Predáva sa na mnohých miestach za 20 eur a vhodný bude najmä pre ľudí, ktorí obal telefónu či ochranné sklo nemajú alebo nechcú, ale radi by si svoj smartfón viac chránili. No a táto je prakticky neviditeľná a podľa autorov novinky by mala vydržať jeden rok.   

01 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 02 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí 03 - Modified: 2020-10-14 16:29:24 - Feat.: - Title: Apple spravil niečo, čo sme ešte nezažili. Jeho ťah vytvorí predajný hit 04 - Modified: 2020-09-12 22:13:30 - Feat.: - Title: iPhone nie je najpokrokovejší. Ľudia ho však chcú kvôli špeciálnemu dôvodu 05 - Modified: 2020-06-27 19:11:37 - Feat.: - Title: Stratený telefón? Môžete ho nájsť podľa tohto návodu za pár sekúnd
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:18