StoryEditor

Unikátny vysúvací displej nemá obdobu. A mohol by byť praktický

03.06.2017, 11:10

Na jeseň by sme sa mali dočkať nástupcu smartfónu LG V20, ktorý rovnako ako predchádzajúci model V10 skúsil konštrukciu s druhým sprievodným displejom na čele telefónu, novinka môže mať však ešte zaujímavejšiu konštrukciu.

Obrázky konceptu LG V30 (známeho pod interným označením Project Joan) zverejnil Evan Blass.

Nemá obdobu

Na fotografiách je vyobrazený unikátny smartfón s konštrukciou, ktorá zatiaľ nemá obdobu. Koncept sa vlastne vracia k už opustenej koncepcii vysúvacích mobilov, ktoré boli pred nástupom smartfónov veľmi populárne.

Koncept V30 je teda zložený z dvoch častí, kedy sa po vysunutí tej hornej sprístupní druhý dotykový displej v spodnej časti telefónu.

Ten môže slúžiť ako dotyková klávesnica, takže na hlavný displej sa zmestí viac informácií. Slúžiť môže však aj pre iné použitie, ako naznačuje jeden zo snímok.

Po vysunutí vrchnej časti telefónu sa zobrazovacia plocha zväčší, hoci samotný smartfón môže byť kompaktný. Na spodnom vysúvacom displeji môže byť zobrazené menu, alebo rôzne ovládače pre konkrétne funkcie.

V zasunutom stave vyčnievajúca spodná časť vysúvacieho druhého displeja slúži ako informačná lišta.

O výbave nie je nič známe

Koncept LG V30 v zasunutom stave pripomína súčasný top model G6 a preberá niektoré jeho dizajnové prvky. Nie je tak vylúčené, že by sme sa súčasného konceptu mohli v budúcnosti dočkať v komerčnej podobe.

O výbave nič známe nie je, na chrbte je len viditeľný fotoaparát, pravdepodobne s dvomi šošovkami.

Avšak podľa najnovšie uniknutých fotografií z čínskej sociálnej siete Weibo bude mať V30 bežnú konštrukciu s jedným plochým displejom.

Smartfón na obrázkoch vyzerá obdobne ako model G6, len čelný fotoaparát je na vrchu telefónu umiestnený uprostred a po oboch stranách ho obklopujú malé displeje. Pri modeloch V10 a V20 bol druhý displej umiestnený vpravo od čelného fotoaparátu.

Aké naozaj bude chystanej vrcholnej LG, by sme sa mali dozvedieť v septembri na veľtrhu IFA v Berlíne.

LG V20 LG V20 Evan Blass

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:11