LG , Snímka: HN/Drahomír Piok
StoryEditor

LG má najodvážnejší smartfón a podareného robota do bytu

22.02.2016, 19:44
Najlepší smartfón od LG si prispôsobíte podľa seba. Môžete mu dať lepšie možnosti fotografovať alebo dokonalejší zvuk.

Končí sa prvý deň na obrovskej výstave v Barcelone, ktorá ukazuje, aký bude svet. Jednoznačným trendom sú okuliare pre virtuálnu realitu, 5G siete a internet vecí. No a jedným z najzaujímavejších telefónov, ktorý sa tu ukázal, je LG G5.

Ten ukázal veľmi odvážny krok a inováciu. Zabudnite na obyčajné zlepšovanie procesorov či veľkosti pamäte. LG dovolí svoj telefón modulovať a prispôsobovať. Jeho spodná časť je totiž rozoberateľná a dovoľuje napríklad vymeniť obyčajnú spodnú časť za fotomodul.

Ten obsahuje ďalšiu batériu, grip na držanie telefónu a hardvérovú spúšť či kolečko na približovanie. Pokiaľ zase hľadáte lepší zvuk, môžete si vymeniť spodnú časť za modul, ktorý pripravila známa audio spoločnosť Bang & Olufsen. Tá dovoľuje digitálne zlepšovať zvuk a podporuje nový štandard HiFi+. 

Je to však zatiaľ všetko. LG viac modulov neukázalo a o nových ani nie sú žiadne informácie. Myslím, že to je chyba a modulov by už teraz na začiatku malo byť aspoň päť alebo desať, nech majú zákazníci väčšie možnosti výberu. Inovácia by to mohla byť perfektná. Za pár sekúnd si totiž dokážete vylepšiť telefón nato, čo potrebujete alebo preferujete.

Navyše vďaka rozoberaniu má nové LG G5 možnosť vymeniteľných batérií, čo je pri top modeloch takmer neznámy pojem.

Firma však prišla s ďalšou super novinkou. A tým je dvojitý fotoaparát, ktorý je poskladaný z obyčajnej šošovky pre bežné snímky a širokouhlým fotoaparátom. Čo vytvára populárny efekt rybieho oka alebo praktickú možnosť, ako dostať čo najviac detailov do snímky z veľkej plochy.

Všetko pri prvom vyskúšaní funguje výborne a kvalita snímok je na veľmi vysokej úrovni. LG inováciami určite predbehlo konkurentov, no to na úspech nemusí stačiť. Otázkou bude správne zvládnutie ceny, množstva modulov a najmä marketingu.

Za kratší koniec ťahá LG aj v prípade dizajnu. Kým LG G4 bol krásny telefón, novinka je na tom horšie. Oproti Galaxy S7 vyzerá pomerne obyčajne a nevýrazne. A ak by som porovnával ďalej, má menšiu batériu, nemá vodeolnosť či možnosť platenia telefónom, čo je schopnosť, ktorá sa v zahraničí teší čoraz väčšej obľube.  

LG ukázalo, že k telefónu bude dodávať aj okuliare pre virtuálnu realitu, no tie sú oproti konkurencii od Samsungu otrasné.

Čo je však zaujímavejšie, LG tu ukázalo aj vlastného robota do domácnosti. Je to teda skôr guľa, ktorou sa môžete pohybovať po byte a kontrolovať, čo sa v ňom deje, ak nie ste doma. Alebo naopak hrať sa takto na diaľku s vašimi domácimi zvieratami.

Guľa totiž prenáša na diaľku video a zvuk. Ale to nie je všetko. Viete cez ňu rozprávať či dokonca spustiť laserové ukazovátko, kvôli ktorému mačky „šalejú“. Navyše táto hračka bude pripojená k vašej Wi-Fi, smart televízoru či žiarovkám. Takto pomaly vyzerá začiatok internetu vecí, kde sa do siete bude zapájať čoraz viac IT hračiek, ale aj bežných spotrebičov.

Všetky náklady redaktora na MWC v Barcelone hradí spoločnosť Orange Slovensko.

01 - Modified: 2024-03-20 13:34:47 - Feat.: - Title: Nástup éry humanoidných robotov 02 - Modified: 2024-03-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Rozhovor s robotkou Ameca ma vyplašil. Bola až príliš podobná človeku 03 - Modified: 2024-03-13 13:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Robot zrejme obchytkával reportérku. Spoločnosť, ktorá stojí za jeho vývojom sa bráni 04 - Modified: 2024-03-06 10:04:34 - Feat.: - Title: Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, paniku ale aj obrovské straty pre Metu. Meme stránky však mali raj 05 - Modified: 2024-02-01 14:51:09 - Feat.: - Title: V Barcelone a okolí vyhlásili pre nedostatok vody núdzový stav
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 02:40