StoryEditor

Google má vynikajúcu novú funkciu, o ktorej nikto nevie

28.06.2014, 00:30
Autor:
dpidpi
Len nedávno a potichu spustil Google rýchly a veľmi vydarený vyhľadávač leteniek.

Chcete najlepšiu letenku z Viedne do Londýna alebo len tak si okamžite prezrieť, kam doletíte s rozpočtom tisíc eur? Google vám poradí. Spoločnosť si navyše vybrala ideálne načasovanie. Google tesne pred začiatkom sezóny spustil vyhľadávanie leteniek. A to nie hocijaké.

Síce to nie je prvý podobný projekt od Googlu, no dotiahnutý je takmer k dokonalosti. Oproti iným veľkým vyhľadávačom, ktoré sa sústredia na leteckú dopravu, má americký gigant obrovskú výhodu. Supermoderné dátové centrá, ktoré v sekunde nájdu odpoveď.

Dopredu vám povie, že let zvykne meškať

Vyhľadávanie je tak veľmi rýchle, prehľadné a ponúka možnosti, ktoré pri konkurencii nájdete veľmi ťažko. Takže pokiaľ ste si ešte nenaplánovali dovolenku, máte skvelú možnosť nájsť najlepšie letenky. 

V prvom rade službu nájdete na tejto priloženej adrese, google.com/flights, ktorá ihneď ukáže populárne destinácie či vaše posledné vyhľadávania. Stačí zvoliť dátum, destináciu a pozerať, ako naskakujú výsledné ceny. 

Google je však ideálom pre dobrodruhov či ľudí, ktorí sa nevedia rozhodnúť. Do vyhľadávača dodal funkciu „skúsim šťastie“, ktorá vám napríklad v stanovenom čase či rozpočte nájde ideálnu destináciu samostatne. Váhať o tom, kam na dovolenku či na príjemný víkend už nemusíte. Možno sa aspoň inšpirujete. 

K dispozícií sú aj prehľadné grafy s cenami leteniek či mapa, ktorá zobrazuje cenu do akéhokoľvek mesta na svete. 

Celá služba je po slovensky, no sumy sú uvádzané v dolároch. Registrácia letenky je úplne jednoduchá a cena sa pri našom testovaní zhodovala s tou, ktorú zobrazoval Google. 

Ukáže podmienky vstupu do krajiny. Nie pre Slovákov

Navyše ponúka aj „zákulisné informácie“. A tak vás už vyhľadávač dopredu upozorní, že let, ktorý si chcete vybrať a javí sa ako najlacnejší, obvykle mešká aj viac ako 30 minút. 

Dokážete si regulovať aerolínie, časy, trasy alebo aj výber tried. Google pri vývoji myslel najmä na obyvateľov USA, a tak im zobrazuje veľmi cenné údaje, ktoré verím bude raz aj pre Slovensko. 

A tak už pri rezervácii letu vidíte podmienky vstupu do krajiny, napríklad nutnosť mať víza a prázdnu stranu v pase. Stránka odkazuje aj na správu z amerického servera, kde sú zobrazené napríklad odporúčané očkovania. 

Pri konkurencii ako kayak.com či skyscanner.com je Google rozhodne lepšou alternatívou, ktorú odporúčame vyskúšať. 

Zdroj: googletravel.blogspot.sk

Snímky: google.com/flights

01 - Modified: 2006-07-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Poseidon: Neúspešná plavba kapitána Petersena
01 - Modified: 2024-03-04 12:39:23 - Feat.: - Title: Známy britský portál vychválil Bratislavu do nebies. Lákajú na lacné pivo, hrady a nízke ceny leteniek 02 - Modified: 2024-03-02 12:39:23 - Feat.: - Title: Od Škótska až po Turecko. Uži si jarné prázdniny a využi najlacnejšie letenky z najväčších slovenských miest 03 - Modified: 2024-02-26 14:15:48 - Feat.: - Title: Ryanair zvýši počas letnej sezóny ceny leteniek, chýbajú mu lietadlá. Šéf firmy ukázal na Boeing 04 - Modified: 2023-11-07 07:00:00 - Feat.: - Title: Miluješ vianočné trhy, no tie slovenské ťa už omrzeli? Máme pre teba prehľad najlacnejších leteniek do európskych miest 05 - Modified: 2023-08-22 12:47:51 - Feat.: - Title: Tvrdé následky zmien v letectve. Vyššie ceny leteniek sú nevyhnutné, u nízkonákladoviek aj dvojnásobne
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 01:56