StoryEditor

Internet zmizne, vyhlásil šéf Google. Po rozruchu musel svoje slová vysvetliť

26.01.2015, 13:24
Autor:
idnes.czidnes.cz

Šéf predstavenstva spoločnosti Google Eric Schmidt na ekonomickom fóre v Davose vyhlásil, že sa blíži koniec internetu. Myslel tým, že internet bude natoľko rozšírený okolo nás, že ho už nebudeme vnímať.

Na ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose sa okrem množstva ekonomických tém preberá aj tá, ktorá môže formovať budúci vývoj spoločnosti.

Pozoruhodný výrok

Niet sa tak čo čudovať, že tento rok padali otázky týkajúce sa internetu, najmä keď bol na fóre prítomný aj jeden z vysoko postavených predstaviteľov Googlu. Ten sa spolu so Sheryl Sanbergovou z Facebooku a ďalšími zúčastnil panelovej diskusie s názvom Budúcnosť digitálnej ekonómie.

"Odpoviem veľmi jednoducho, internet zmizne," odpovedal podľa serveru hollywoodreporter.com na otázku o budúcnosti internetu Eric Schimdt. A hneď k tomu doplnil, ako to vlastne s týmto pozoruhodným výrokom myslel.


Šéf predstavenstva spoločnosti Google Eric Schmidt. Snímka: Reuters

"Budeme mať toľko IP adries, toľko zariadení, senzorov, vecí, ktoré nosíte na sebe, vecí, s ktorými budeme prichádzať do kontaktu, že už si to ani nebudete uvedomovať. Bude jednoducho celú dobu súčasťou vašej prítomnosti," vysvetľuje Schmidt.

Predĺžená ruka internetu

Šéf predstavenstva Googlu, tak týmto pomerne silným vyjadrením ukázal na začínajúcu éru tzv. Internet vecí (IoT), teda doby, kedy nás budú všade obklopovať zariadenia, prístroje a senzory pripojené na internet. Budú akousi predĺženou rukou internetu a bude ich toľko, že ich prestaneme vnímať.

Možno mal Schmidt zvoliť slová ako rozpustený internet alebo internet bez hraníc, aj keď určite vedel, prečo povedal, že internet zmizne. Minimálne si tým zaistil pozornosť novinárov a ďalších záujemcov o túto oblasť. 

Google pracuje na tom, aby bola práca s internetom prirodzenejšia. Napríklad hlasové ovládanie je experimentálna funkcia (uvedená na jar 2014) a ukazuje niektoré možnosti. Do toho, aby sme internet vôbec nevnímali a plávali v ňom ako ryba vo vode, to má ešte ďaleko...

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Slnečná búrka, ktorá vyvolá internetovú apokalypsu? Takáto je pravda 02 - Modified: 2024-01-31 14:40:31 - Feat.: - Title: Javier Milei obhajuje kapitalizmus a tvrdia o ňom, že je exot. A to je vlastne desivé 03 - Modified: 2024-01-29 11:19:51 - Feat.: - Title: Armáda vypína internet v Rusku, krajina sa pripravuje na útoky dronov 04 - Modified: 2024-03-04 14:22:09 - Feat.: - Title: Sociálne médiá ako hnacia sila ekonomického rastu a konzumu 05 - Modified: 2024-01-24 12:45:27 - Feat.: - Title: Fico síce hovorí o štvordňovom pracovnom týždni, avšak vláda Slovákom pracovný deň pridala
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:10