StoryEditor

Test: Plánovač ciest s prvkami televízie

24.07.2007, 00:00
Program Vasco da Gama od firmy MotionStudios je určený na vytváranie animovaných plánov ciest. Ponúka škálu nástrojov, pomocou ktorých si môžete oživiť video prvkami TV produkcie.

Ako prstom po mape
Program Vasco da Gama od firmy MotionStudios je určený na vytváranie animovaných plánov ciest. Ponúka škálu nástrojov, pomocou ktorých si môžete oživiť video prvkami TV produkcie. Naplánujete si cestu v rámci programu, vyberiete dopravné prostriedky a dosiahnete kvalitnú scénu. Cestovanie po svete či krajine aspoň z virtuálneho hľadiska je tak veľmi jednoduché. Exportované videoklipy z Vasco da Gama bez problémov spolupracujú s väčšinou strihových aplikácií. Výstupný formát animovaného filmu je BMP, DV-RAW, AVI DV a Video for Windows. Program sa dodáva v dvoch verziách, a to Vasco de Gama 3 a Vasco de Gama 3 HDPro (export dosahuje až 2 880 × 2 304 pixelov). Máte možnosť vytvoriť si ľubovoľnú trasu, kľúčové body, vložiť texty a 3D objekty, spomaliť alebo zrýchliť pohyb pri jednotlivých bodoch a zaviesť do trate realistické osvetlenie a tiene. K programu sa dajú dokúpiť doplnkové DVD s rôznymi modelmi. Program je v angličtine a v nemčine, k dispozícii je aj demoverzia.

Ceny (v Sk):
Vasco da Gama 3: 4 750
Vasco da Gama HDPro: 7 130
Country package (Mapy sveta a krajín): 2 370
Objects pack 1 (Budovy a monumenty): 2 370
Objects pack 2 (Vlajky a národy): 1 420
Objects pack 3 (Dopravné prostriedky): 2 370
Zapožičal: Syntex Bratislava


Mapové podklady pre Európu
Prístrojov, ktoré obsahujú navigáciu GPS, aj na našom trhu stále pribúda. Často sa však dodávajú bez mapových podkladov a je na používateľovi, čo si vyberie. Jedna z možností je MyGuide 6.0 GigaMAP, ktorý sa na našom trhu objavil aj vo forme samostatnej dodávky. Obsahuje mapové podklady pre 42 krajín (okrem Slovenska je tu Česko, Chorvátsko, západná Európa a viacero ďalších krajín). Program sa dodáva sa karte SD, používateľský návod je na CD médiu. Hlasová navigácia sa poskytuje pre 24 jazykov vrátane slovenčiny. Program je kompatibilný s vreckovými počítačmi so systémom Microsoft Windows Mobile.

Cena: 4 825 korún
Zapožičal: Agem Computers

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:26