StoryEditor

Manažérky nad 40? Trýznia kolegov, lebo nemajú osobný život

23.06.2016, 17:45
Autor:
corpoRATcorpoRAT
Prečítajte si pravidelnú rubriku Môj život v korporácii alebo Príručný slovník krysy korporátnej.

Ženy v korporácii sú absolútne svojská kapitola. Predovšetkým tie, ktoré pôsobeniu v nadnárodnej spoločnosti zasvätili celý život. Ide o takzvanú rehoľu sestier svätého srdca korporátneho, no známe sú aj ako slobodné manažérky nad štyridsať. 

Volanie o pomoc

Notoricky známym úkazom korporácie sú osoby ženského rodu, ktoré v určitom okamihu uprednostnili kariéru pred osobným životom. Poznáte ich jednoducho. Väčšina ich prejavov je totiž volaním o pomoc. 

Práca je ich život. Odchádzajú posledné, prichádzajú prvé, strácajú sociálne zručnosti a romantický kontakt si dopriavajú výlučne raz ročne. Počas celofiremného vianočného večierka. Len čo sa im v osobnom živote stane niečo normálne, otravujú tým všetkých, ktorí to zažívajú bežne. Išli v sobotu s kamarátkami na výlet do Bojníc? V pondelok obťažujú v práci otázkou: „Čo si robil cez víkend?“ Odpoveď ich nezaujíma. Len čakajú, aby mohli vysypať informáciu, že boli na výlete. (Help, please, help.) Veľmi často používajú na označenie budúcnosti termín: „Vtedy už budem na materskej.“ Spravidla ide o veľmi, veľmi vzdialenú budúcnosť, vo väčšine prípadov až vylúčenú budúcnosť, ale viera je krásna vec, ak sa vyznáva z celého korporátneho srdca. 

Do tretice s obľubou nakupujú knihy o tom, ako nájsť šťastie, dosiahnuť spokojnosť, dosiahnuť vyrovnaný život. (Help, please, help.) Literatúru zvyčajne čítajú v čase, keď ich kolegyne a kolegovia sedia niekde v bare a spokojne sa bavia. 

Sledovať príchody

V práci bývajú sestry svätého srdca korporátneho neúprosne úspešné. Zvyčajne ide o veľmi inteligentné ženy, čo je paradoxné, ak si človek uvedomí, čo vlastne spravili so svojím životom. V korporácii majú zápal, ktorý s nimi nikto nedokáže zdieľať. A pracovné povinnosti berú s posvätnou úctou, aj keď neraz ide len o administratívny rituál. Do tohto momentu sú v podstate neškodné.

Problém nastane, ak do ich sveta pribúdajú podriadení a predovšetkým podriadené. Svoju úctu k práci očakávajú aj od ľudí s osobným životom. A v patologickom stave korporátnosti sa ich potláčané sebaľutovanie prejavuje v skrývane zatrpknutej podobe, keď pracovnú dobu trávia sledovaním príchodov a odchodov kolegov. 

Nie je nič horšie, ako na oddelenie vedené sestrou svätého srdca korporátneho nasadiť mladú kolegyňu, okolo ktorej sa točí mužské osadenstvo open spacu. Práve tieto dievčatá majú zo života peklo. Rádovým sestrám totiž konkurujú počas výročného zbližovania v rámci vianočného večierka. Zároveň pripomínajú manažérkam seba pred tým, ako sa rozhodli vstúpiť do rehole. A práve to je to jediné, čím rehoľa prispieva ľudstvu. Mladá kolegyňa rýchlo pochopí, ako nechce dopadnúť.

01 - Modified: 2023-01-03 07:00:00 - Feat.: - Title: Unikátny ostrov ničia potkany, na ich vyhubenie minuli milióny a použili 40 ton jedu. Hlodavce sú späť 02 - Modified: 2021-12-27 10:15:57 - Feat.: - Title: Unikátny ostrov ničia potkany, na ich vyhubenie minuli milióny a použili 40 ton jedu. Hlodavce sú späť 03 - Modified: 2016-12-31 11:22:14 - Feat.: - Title: Toto je jediný deň v roku, keď je v práci uvoľnená atmosféra. Nikde nestriehne viac nástrah 04 - Modified: 2016-12-21 17:26:16 - Feat.: - Title: Toto je najnudnejšia vec, ktorú denne musí každý v práci absolvovať 05 - Modified: 2016-12-01 14:20:10 - Feat.: - Title: Jedna stupídna otázka, ktorá vám s istotou ukáže, že pracujete v korporácii
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 08:17