Po súčte získaných bodov sa tento rok kuchárom roka stal Lukáš Hesko, ktorý donedávna pôsobil v bratislavskej reštaurácii FACH.Gurman Award
StoryEditor

Slovenskí zákazníci sú prieberčiví. Majú sa čo učiť, hovorí kuchár roka Lukáš Hesko

26.06.2017, 17:05
Autor:
ipip
Na slávnostnom večeri Gurmán Award sa odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii.

Ocenenia udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku už 14 rokov, informovala Barbora Žiačiková z Gurman Award.

​Dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska.

„Celkovo tento rok hlasovalo 48 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod,“ hovorí vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku Radoslav Nackin.

Kuchár roka

  • Po súčte získaných bodov sa tento rok kuchárom roka stal Lukáš Hesko, ktorý donedávna pôsobil v bratislavskej reštaurácii FACH.
  • Minuloročný víťaz Michal Konrád, šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Fou Zoo, obsadil striebornú priečku, a tretie miesto patrí Mariánovi Filovi zo Chateau Čereňany.
  • Rebríček uzatvára žena Eva Polomská zo Sotto passagio v Spišskej Novej Vsi.

Víťaz kategórie, kuchár roka - Lukáš Hesko už 15 rokov pracuje v oblasti gastronómie. Všetko sa začalo keď po škole v 17-tich rokoch odišiel do Londýna. Aké sú jeho sny a ciele teraz?

„S cieľmi na Slovensku je to trochu horšie,  tým, že tu nie je žiadny bedeker, čo by to hodnotil poriadne - ako je Michelin, takže tu len tak – naplniť reštauráciu  ľuďmi. Slovenskí zákazníci sú prieberčiví a majú sa čo učiť, ale bol som milo prekvapení".

Reštaurácia roka

  • Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák.
  • Prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo.
  • Tematickou reštauráciou roka sa stala Villa Rosa.

V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala reštaurácia Fou Zoo a jednu vidličku získala nová reštaurácia Fach.

Vinárstvom roka je Víno Matyšák a someliérom roka Dominik Baránek, pôsobiaci v hoteli Savoy v Londýne. Cenu Hospitability Award za najlepšiu starostlivosť o hosťa získal Marián Filo zo Chateau Čereňany. Cenu za celoživotné dielo si odniesol Gabo Kocák.

Kuchár roka 2017

Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Hlasovalo 48 osôb. Pozrite si rebríček dvadsiatky najlepších kuchárov.

  1. Lukáš Hesko . FACH restaurant, Bratislava
  2. Michal Konrád – Fou Zoo
  3. Marián Filo – Chateau Čereňany
  4. Gabriel Kocák . Culinárium, Smokovec, Sissi, Hotel Lomnica
  5. Igor Čehy – X.Bionoic Sphere, Šamorín
  6. Braňo Križan – Hotel Matyšák
  7. Imre Bindics – Villa Rosa, Dunajská Streda
  8. Peter Ďurčo – TOP restaurant, Žilina
  9. Tomáš Tejbus – Grand Hotel Kempinski High Tatras
  10. Michal Škorec – Diva pri Synagóge, Trenčín
  11. Martin Korbelič – Medusa Group executive chef
  12. Michal Thiry – Baránok, Košice
  13. Peter Ďuranský – Medusa Group, Viedeň
  14. Daniel Marek – Albrecht
  15. Jozef Breza – Gašperov Mlyn, Batizovce
  16. Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove
  17. Erik Volko – Bistro Chef, Zvolen
  18. Ivan Čurgali – Chateau Mojmírovce
  19. Jozef Riška – Savoy – Radisson Blu Carlton
  20. Eva Polomská – Sotto passagio, Spišská Nová Ves
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:16