StoryEditor

Pavel Pospíšil exkluzívne hodnotil kuchyňu Gaba Kocáka. Neveril vlastným očiam

31.05.2017, 09:54
Michelinský šéfkuchár neveril v Tatrách vlastným očiam. Neobslúžia vás, ak si stôl neobjednáte deň vopred.

Boli sme zvedaví, čo nové a výnimočné si vymyslel šéfkuchár reštaurácie v novootvorenom Hoteli Lomnica, známy Gabo Kocák. Pavel Pospíšil exkluzívne pre prečo nie?! hodnotí jeho kuchyňu. Na úvod prekvapenie: stôl si musíte objednať minimálne 24 hodín vopred.

Musíte tiež oznámiť, či chcete jesť a la Carte, alebo si vyberiete 5- až 8-chodové menu. My sme si vybrali 8 chodov. A už pri amuse gueule (pozdravoch z kuchyne) nám bolo jasné, že nás čaká úspešný večer. Dostali sme marinovaného pstruha s kaviárom, cibuľkové variácie a zeleninové rolky.

Hotel Lomnica

Všetky chuťovky boli výnimočné, to sme však ešte netušili, čo nás čaká ďalej. Ale začiatok sa nám mimoriadne páčil. Všetky chody boli moderné a netradičné. Napríklad kačacie srdcia so zemiakmi. Doružova opečené srdiečko položili na uvarené zemiaky a všetko to posypali pečenými zemiakovými šupkami. Tomu hovorím kreativita. Z mála utvoriť skvostné a chutné jedlo!

Vynikajúci bol aj zubáč, ktorý plával v rybacom vývare s pažítkovým olejom. Od jablka so zelerom by ste veľa nečakali, no o to viac nás tento chod prekvapil. Opäť potvrdil, že kuchyňa je obdarená veľkým umením.

Umenie na tanieri

Pri štvrtom chode: varenom pstruhovi s kalerábom a kôprom mi to už nedalo. Začal som zisťovať či je Gabo v kuchyni. Obsluha mi povedala, že tu nie je. Neveril som. V tej chvíli šéfkuchár vstúpil do reštaurácie a mohol som mu zložiť poklonu. Verte mi, bolo to milé a srdečné privítanie.

Hotel Lomnica

Všetko, každá jedna časť 8-chodového menu bola vynikajúca. Aj bravčový chvost s hlivou a lieskovými orieškami, aj roláda z holuba a prepelice. Chutila nám aj zmrzlina z kyslého mlieka a tiež čokoláda s karamelizovaným medom a octom.

Hotel Lomnica

Moja jediná výčitka smeruje k obsluhe. Dvaja páni, ktorí sa o nás starali, boli veľmi pozorní a príjemní. No nerozumiem tomu, prečo v takejto luxusnej reštaurácii hlučne ukladajú príbory na holé stoly bez obrusov. To sa nerobí. Gabo Kocák dáva dôraz na lokálne suroviny a vytvára z nich bezkonkurenčné umelecké diela. Zaslúži si náš obdiv. Gabo, vydrž!

01 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 02 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 03 - Modified: 2024-03-05 15:00:00 - Feat.: - Title: Ikona medzivojnovej architektúry v službách gastronómie: Spoznajte piešťanskú perlu slávnych víl Slovenska 04 - Modified: 2024-02-22 08:54:47 - Feat.: - Title: Rezortu školstva odkúpi bývalý hotel Junior v Jasnej. Návrh schválila vláda 05 - Modified: 2024-02-12 10:00:00 - Feat.: - Title: FOTO Na odstavenom železničnom moste zaparkovali starý osobný vlak. Teraz je z neho luxusný hotel s bazénom
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 07:04