Aké sú niektoré z najnebezpečnejších potravín? Jedovaté alebo také, ktoré sa zahrávajú s našim úsudkom, keď sa do nich rozhodneme zahryznúť?, pýta sa Fox News. Dozviete sa v našej galérii.
Glykoalkaloidy sa nachádzajú v listoch, stonkách a klíčkoch zemiakov. Môžu sa tiež vyskytovať v samotných zemiakoch. Konzumácia glykoalkaloidov vedie ku kŕčom, hnačke, bolestiam hlavy alebo dokonca kóme a smrti. Hovorí sa, že iba 3 až 6 miligramov na kilogram telesnej hmotnosti môže byť smrteľných. Vyhýbajte sa zemiakom so zelenkastým sfarbením.Pixabay
StoryEditor
Zemiaky či tuniak. Bežné potraviny, ktoré skrývajú jedy
Zemiaky, paradajky alebo tuniak. Potraviny, ktoré sa bežne vyskytujú na tanieri viacerých z nás, môžu byť v určitých prípadoch skutočnou hrozbou.