Glykoalkaloidy sa nachádzajú v listoch, stonkách a klíčkoch zemiakov. Môžu sa tiež vyskytovať v samotných zemiakoch. Konzumácia glykoalkaloidov vedie ku kŕčom, hnačke, bolestiam hlavy alebo dokonca kóme a smrti. Hovorí sa, že iba 3 až 6 miligramov na kilogram telesnej hmotnosti môže byť smrteľných. Vyhýbajte sa zemiakom so zelenkastým sfarbením.Pixabay
StoryEditor

Zemiaky či tuniak. Bežné potraviny, ktoré skrývajú jedy

26.05.2017, 14:10
Autor:
sansan
Zemiaky, paradajky alebo tuniak. Potraviny, ktoré sa bežne vyskytujú na tanieri viacerých z nás, môžu byť v určitých prípadoch skutočnou hrozbou.

Aké sú niektoré z najnebezpečnejších potravín? Jedovaté alebo také, ktoré sa zahrávajú s našim úsudkom, keď sa do nich rozhodneme zahryznúť?, pýta sa Fox News. Dozviete sa v našej galérii.

01 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby 02 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 05 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 02:02