11.04.2017, 15:25

Aj zdravé potraviny vám môžu uškodiť. Na tieto kombinácie si dajte pozor

Príliš veľa cukru nerobí ľudskému organizmu dobre. Ale platí to aj o veľkom množstve soli. Rovnako tak škodí prekračovanie odporúčaného množstva alkoholických nápojov. Existujú ale nepochybne aj zdravšie potraviny, ktoré pri nadmernej konzumácii môžu nášmu telu spôsobiť zdravotné ťažkosti.

"Špenát, ale tiež repa či rebarbora obsahujú šťaveľany, ktoré v spojení s vápnikom môžu viesť k vytváraniu obličkových kameňov," upozorňuje dietetička z nemocnice Humanitas v Miláne doktorka Manuela Pastoreová. "V západnom svete je väčšina obličkových kameňov najrôznejších rozmerov tvorená práve šťaveľanom vápenatým," citoval ju taliansky denník Corriere della Sera.
Zdroj: Pixabay

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.