22.03.2017, 00:01

Pozor na týchto 7 potravín. Nikdy ich nekonzumujte po dátume spotreby

Narazili ste počas prehrabávania sa v chladničke na fľaše drahej šťavy, ktorým už uplynula doba spotreby? Vypiť ich alebo vyhodiť do koša? Aj keď vám určite príde ľúto vyhadzovať nepoužité jedlá a nápoje, odpoveďou bude veľké áno.

Klíčky môžu uškodiť bez ohľadu na to, či ich skonzumujete do dátumu uvedeného na obale. Sú totiž pestované v teplých a vlhkých podmienkach, ktoré sú ideálnym prostredím pre baktérie E. coli a salmonela. Ľudia s ohrozenou imunitou, ako sú tehotné ženy, veľmi mladí, starí alebo chorí ľudia by sa im preto mali vyhýbať. A ak ste zdraví, skúste ich kupovať od niekoho spoľahlivého alebo si vypestujte vlastné.
Zdroj: Pixabay

Konzumovať nespracované potraviny po dátume spotreby často nestojí za to riziko. Mrazené a konzervované výrobky či sušené cestoviny budú naopak s najväčšou pravdepodobnosťou v poriadku aj po expirácii. Teda za predpokladu, že ste ich správne uskladnili, píše New York Post.

Tieto potraviny však môžu byť skutočne nebezpečné.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.