Flickr
StoryEditor

Pozrite si 10 zdravotných dôvodov, prečo piť pivo

18.02.2017, 10:36
Autor:
ipip
Pivo obsahuje veľké množstvo vitamínov hlavne skupiny B a veľa minerálov ako sú železo, horčík a zinok.

Veľké množstvo je samozrejme škodlivé, ale pri správnom pomere prináša mnoho výhod, tu sú niektoré z nich, uvádza stránka vedelisteze.sk.

Pomáha pri poruchách spánku

Pivo obsahuje chmeľ, ktorý sa v organizme prejavuje ako prírodné sedatívum. Svojimi účinkami upokojuje nervy, preto sa odporúča v prípade nespavosti, pred spaním vypiť za pohár tohto perlivého nápoja. Netreba to však preháňať, na upokojenie stačí naozaj len jeden pohár, pri väčšom množstve by pivo mohlo pôsobiť kontraproduktívne a kvalita spánku by sa naopak znížila.

Pomáha pri chudnutí

Mýtus, že od piva sa priberá nie je pravdivý, ale pozor: Chmeľ, alkohol a oxid uhličitý, pôsobia ako podpora chuti do jedla. Napriek tomu, keď si to porovnáme, pol litra piva má menej kalórií ako rovnaké množstvo džúsu. Po vode a čaji je pivo najmenej kalorický nápoj.

Prevencia hnačky

Zložky kyseliny mliečnej a kyseliny octovej chránia črevá pred šírením baktérií, spôsobujúcimi hnačku.

Prečisťuje obličky

Ak si namiesto urologického čaju, dáte pivo, určite urobíte správne. Pivo je výborná prevencia proti obličkovým kameňom, obsah horčíku, ktorý obsahuje jedna fľaša zlatého moku znižuje riziko vzniku obličkových kameňov až o neuveriteľných 40 percent, takisto zavodňuje obličky.

Účinná liečba pri nachladnutí

Ak ste nachladnutí ohrejte si pivo, zmiešajte ho so 4 lyžicami medu. Tento nápoj bude na váš organizmus pôsobiť ako liek, nakoľko šťavy v jačmeni pomáhajú pri stimulácii krvného obehu a dýchaní, posilňujú aj krvný obeh.

Zlepšuje stav pleti

Vitamíny skupiny B a kyseliny v pive podporujú metabolizmus a regenerujú kožu, čím sa zvyšuje tvorba kolagénu a pigmentu.

Znižuje riziko mŕtvice

Pivo obsahuje látky, ktoré pomáhajú zabraňovať zhlukovaniu červených krviniek, čím sa vytvárajú krvné zrazeniny. Bolo dokázané, že v prípade pitia piva bolo riziko mŕtvice znížené o 50 percent.

Ničí infekcie

Pivo spomaľuje biochemické procesy v krvi, ktoré môžu viesť k zápalom. Prispieva k tomu aj močopudný efekt, vďaka ktorému sa vylučovacím ústrojenstvom v konečnom dôsledku zbavujeme infekcií.

Pomoc v tehotenstve

Jeden liter piva obsahuje až tretinu odporúčanej dennej dávky kyseliny listovej. Tehotným ženám sa preto odporúča nealkoholické pivo ako doplnok stravy.

Znižuje krvný tlak

Pitie piva znižuje vysoký krvný tlak, kvôli draslíku, ktorý obsahuje, samozrejme ak o ide menšie, respektíve primerané dávky.

01 - Modified: 2017-02-07 11:13:20 - Feat.: 0 - Title: Obed na thajskom strome či pivo v hobitom dome. Pozrite si TOP 10 unikátnych reštaurácií
01 - Modified: 2024-04-05 12:19:23 - Feat.: - Title: Čokoláda, koláčiky či kolový nápoj: Častú chuť na sladké prekabátite niekoľkými spôsobmi 02 - Modified: 2024-04-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Vedci prinášajú dobrú správu: ľudské mozgy sa zväčšujú, kôra narástla ešte viac 03 - Modified: 2024-04-04 13:49:24 - Feat.: - Title: Nielen princezná Kate. Medzi mladými ľuďmi narastá rakovina, experti vysvetľujú, čo je za tým 04 - Modified: 2024-04-03 21:43:52 - Feat.: - Title: "Nejde o zdravotné dôvody." Psychiatri kritizujú zrušenie štandardného postupu k osobám s transsexualizmom 05 - Modified: 2024-03-30 09:30:00 - Feat.: - Title: Vedci vyzývajú na ukončenie zmeny času. Zvyšuje riziko dopravných nehôd a spôsobuje zdravotné problémy
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. apríl 2024 13:31