StoryEditor

Ak vás nadchol štýl hipsterov, tieto nadčasové podniky by ste určite nemali minúť

23.01.2017, 11:12
Autor:
ipip
Hipsterčina je v umení, v životnom štýle, v čomkoľvek, čo je len trochu proti prúdu. Výnimkou nie sú ani podniky. Prinášame vám výber tých najobľúbenejších.

"Ja vnímam hipsterčinu veľmi širokospekrálne, pretože pre mňa je hipsterčina či už v umení, životnom štýle, jedení, v čomkoľvek, čo je len trochu proti prúdu, ale zároveň udržuje v sebe určité správne hodnoty, zásady a vymyká sa komerčnosti," prezrádza Dušana Ďurišová šéfredaktorka stránky hipsteri.sk.

Hipsterčina spomaľuje rýchly vývoj techniky, ale zároveň ho nepotláča

Hovorí o tom, že technika je v poriadku a má nám slúžiť a zjednodušovať život, ale nie nás ničiť a ničiť našu Zem, vysvetľuje Ďurišová. Práve preto mnoho hipsterských podnikov presadzuje bio potraviny a rôzne zdravšie typy stravovacích návykov. Propaguje recykláciu.

Protest s príchodom “high technology”

Súvisí s nevhodným stravovaním, uponáhľaným konzumným životom, kde sa nič neopravuje, ale kupuje rovno nové. Nesie v sebe posolstvo, ktoré hovorí o tom, že môžeme žiť zdravšie a stretávať sa v útulných zariadeniach, no pritom sa nevzdať rýchleho života.

Momentálne je veľa hipsterských miest, ktoré si udržujú hipsterskú úroveň.

Najkultovejšie hipsterské miesta

  • KC Dunaj, Bratislava

Podporujú mnoho skvelých akcií, ktoré nás vracali do minulosti. Podporujú drobné trhy, (Dizajn Market), čo je pre hispterský svet dôležité, pretože žijeme v dobe pásovej výroby. Robievajú akcie, kde sa prezentujú spisovatelia a drobní umelci.

  • Urban House, Bratislava

  • Reštaurácia u Kubistu, Bratislava

  • La Cocotte, Bratislava

  • Funki Punki palacinky, Bratislava

  • Mačacia kaviareň v Martine
  • Fach

  • Kvetiareň v Žiline

Burgrovne s hipsterským nádychom

  • U nás (pri Kamennom námestí)

  • Balance Raw&Vegan Bistro, Handlová

"​Hipsterské podnik sú nepovšimnuteľné, menej prebádané spoločnosťou. Sú osobnejšieho charakteru, prístupnejšie aj zvieratám. Treba sa stať takým drobným bádateľom a objaviť čarovné miesta, ktoré vás zavedú v mysli niekam inam, kde sa cítite byť viac svoj a mimo nezmyselných pravidiel a zložitosti tohto sveta," dodáva na záver Ďurišová.

01 - Modified: 2016-06-02 08:46:41 - Feat.: 0 - Title: Vedec odhalil najväčšie tajomstvo hipsterov. Prečo vyzerajú všetci rovnako?
01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 02 - Modified: 2024-04-17 12:26:34 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Koniec temnoty sa blíži, z Nemecka sa šíria dobré správy 03 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 04 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 06:10