30.11.2016, 06:00

Zabudnite na Francúzsko. Toto sú najlepšie slovenské syry

Z kozieho, ovčieho i kravského mlieka. Niektoré slovenské syry by poľahky tromfli aj zahraničnú konkurenciu.

Slovensko nezaostáva s prvotriednymi pochúťkami ani v konkurencii klasických syrov vyrobených z ovčieho mlieka. Pikantný ovčí syr či ovčí syr s korením patria k vychýreným pochúťkam. Vyznačujú sa jemnou konzistenciou a intenzívnou, poctivou chuťou ovčieho mlieka. Medzi tie najlepšie patria ovčie syry z produkcie Poľnohospodárskeho družstva Kľačianska Magura.
Zdroj: Flickr

Slovensko síce môže byť typické bryndzou, no vyrábajú sa tu aj iné kvalitné syrové špeciality. Zistite, ktoré domáce syry sa tešia najväčšej priazni gastro expertov i zákazníkov.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.