Ondrej Bobek
StoryEditor

Zabudnite na Starbucks. Štýlové a chutné kaviarne máme i na Slovensku

03.07.2016, 00:00
Autor:
lucluc

Svetoznáma značka kaviarní Starbucks k nám vtrhla ako víchor a mnoho jej fanúšikov neváhalo si vystáť dlhé rady, aby si vychutnalo tú známu kávu. Kaviareň zaujala aj interiérom. To všetko je v poriadku, pekné, štýlové a najmä chutné kaviarne máme však aj na Slovensku a mali by ste o nich vedieť. V spolupráci s portálom kávičkári.sk vám predstavujeme niektoré z nich.

Kaviareň, kam môžete prísť aj na lodi. V Hamuliakove
Voda sa vlní a plynie… Dunaj, taký majestátny sa odrazu upokojil a dostal podobu širokého jazera. Keď je pekne, plávajú na ňom labute, sú tiché a krásne, hrajú si svoje vlastné divadlo. O divákov nie je núdza. Sedia si na stoličkách a v prvom rade im potichu tlieskajú. A popritom si vychutnávajú lahodné nápoje. Tento priam dovolenkový raj sa nachádza neďaleko Bratislavy. A nie je to smerom na západ, akoby sme si mohli myslieť. Hamuliakovo je dedinka, ktorú obohatila výnimočná kaviarnička Marina cafe na vode. 


50 odtieňov sivej v priestoroch trnavského futbalového štadióna

Šarmantnú malú kaviareň s hravým názvom Betónka nájdete v najnovšom nákupnom centre v Trnave prepojenom s futbalovým štadiónom. Nablýskaný projekt v sebe neskrýva len veľa nových obchodov, ale i nenápadnú štýlovú kaviarničku ukrytú v srdci nákupnej pasáže. V angličtine by sa Betónka dala opísať jednoducho ako „classy“. Nenájdete v nej žiadne zamatové kreslá ani trblietky, iba čistý, svieži, moderný štýl s elegantným, starostlivo vyberaným nábytkom a štýlovým barom. Na prvom mieste je však výborná káva.


Na šachy (a kávu) v Humennom
Aj na prvý pohľad nespojiteľné, sa dá zlúčiť. Ak je myšlienka, chuť a prostriedky, podarí sa aj nemožné. Svoje o tom vie aj Jaroslav Pčola. V priemyselnej zóne v Humennom sa už niekoľko mesiacov darí jeho šachovej kaviarni s názvom Check Mate, ktorá vás ohúri nielen výbornou kávou a kvalitnými službami, ale aj hravou atmosférou.



Meštiansky byt v Prešove premenili na kaviareň. Tá láka turistov
Staré časy … dobré časy. Hovoria si mnohí, ktorí v minulosti zažili svetlejšie okamihy a momenty s pozitívnym nádychom. My však vieme s istotou povedať, že sa dajú prežiť opäť. Pri lahodnom dúšku  kávy sa môžete dokonca preniesť do dôb, kedy boli samozrejmosťou korzety, krinolíny či parochne. Naša fantázia nám to dovolila, skúste to aj vy! V prešovskej kaviarni Staré časy.


Tam, kde v Trenčíne vzdávajú hold ženám

Pod Trenčianskym hradom si našla domov nová kaviarnička, ktorá poteší všetky zmysly. Je moderná i tradičná zároveň, nenútene romantická i originálne štýlová. A dokonca má miestnosť, v ktorej vzdáva hold ženám. Vitajte v Café Sládkovič.



Ranná zastávka na čerstvé pečivo v Banskej Bystrici

Na rohu ulice oproti univerzite 20 rokov ľudí lákala tradičná večierka. V októbri ju nahradila štýlová, útulná kaviareň Black Coffe, ktorá stavia na tradícii a spojila sily s kvalitnou liptovskou pekárňou. V novej večierke si tak môžete kúpiť voňavý chlieb, čerstvé koláče, ale i vychutnať výbornú taliansku kávu.


Kaviareň na konci Bratislavy, kde vás oslovujú menom

Kaviarenská komunita sa nezdružuje iba v centre hlavného mesta. Miesto, kde vám dúšok lahodnej kávy pohladí nielen chuťové poháriky ale aj dušu, sme objavili prekvapivo na periférii, v mestskej časti Podunajské Biskupice. Kaviareň nesie rovnaké meno ako jej majiteľka – Karlita. A je presne ako ona – energická a pritom upokojujúca, kreatívna a zároveň evokujúca domácu pohodu.


Kaviareň na dopravnej tepne
Miesto je veľmi strategické – hneď za autobusovou zastávkou. A veselo šteklí nosy cestujúcim lahodnou vôňou. Spájanie konceptov, tak moderné poslednú dobu, teraz dostalo ďalší rozmer. Coffeein, slovenskú kávu praženú na Slovensku od roku 2011, ste mohli už nejaký ten čas nájsť v blízkej Animus cafe. Teraz však obe značky prepojili svoje sily, aby svojím zákazníkom dopriali ten pravý kávový pôžitok v príjemnom a útulnom prostredí. Tam, kde posedenia a debaty s priateľmi nemajú konca kraja, kde vládne priateľská atmosféra a každou návštevou získate nové poznatky nielen o káve.



Lampy na bratislavskom sídlisku
Bratislavská Petržalka tradične nie je miestom, ktoré by nás lákalo dobrými podnikmi, akciami či kvalitnou kávou. Tú si častejšie vychutnáme v historickom centre či pri Dunaji. Na južnom brehu rieky to však ožíva stále viac, a tak aj majiteľka novej krásnej kaviarne Lampy na začiatku Petržalky Andrea Reichová cítila, že na kaviarenskej scéne tu predsa len niečo chýba. A tak to zmenila.



Betka’s Bakery v Poprade
„Piecť zákusky ma naučila moja mama,“ začína svoje rozprávanie Ján Rabiansky z Popradu. Spolu so svojím spoločníkom Tiborom Kolodzejom urobili zásadné rozhodnutie, ktoré krátko pred Vianocami nadobudlo reálnu podobu. V obchodnom centre Forum pripravili pre všetkých milovníkov sladkých dobrôt a kvalitnej talianskej kávy Bazzara jedinečný zážitok. Verili by ste, že medzi eskalátormi, umelým osvietením, zhonom a uponáhľanými ľuďmi sa môže ukrývať (a to čítate správne) – perníková chalúpka? Ani jeden z majiteľov sa netají, čo bolo ich inšpiráciou pri zariaďovaní maličkého, zato útulného priestoru. Ľudová rozprávka.


Kaviareň, kde môžete odštartovať svoj startup
Keď prvýkrát vojdete do kaviarne La Reunion v historickom srdci Trnavy, nebude sa vám chcieť odísť. Dobrá správa je, že vlastne ani nemusíte. Môžete tu zostať, pracovať a vychutnávať si pritom skvelú slovenskú kávu z vintage kávovaru Faema E61, či domáce dobroty z dielne mladých majiteľov.


Vyrástla na troskách socializmu
Nešiel do centra, ale za svoju si vybral malebnú študentskú uličku 17. novembra. Starý socialistický priestor mu dodal odvahu, aby ukázal svoj potenciál. Na pomoc si vzal drevo, kov i tehly, mäkkosť dodali doplnky. Vôňu domova zabezpečil kávou. A ešte k tomu akou! Nico Caffé patrí k symbolom súčasnej gastronomickej scény na Slovensku. Napriek svojej veľkosti, sa chýr o kaviarničke dokázal dostať až na ďaleký západ. Môžu za to nielen študenti, ktorí tu trávia svoj čas, a následným cestovaním šíria dobré meno obľúbeného podniku.




01 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ Nestlé pre HN: Zvýšeniu cien sa nevyhneme ani my. S vybranými produktmi sme sa museli rozlúčiť 02 - Modified: 2024-04-08 13:30:20 - Feat.: - Title: Pijete bezkofeínovú kávu? Zrejme sa v nej nachádza látka, ktorá sa používa ako rozpúšťadlo a spôsobuje rakovinu 03 - Modified: 2024-03-08 11:09:31 - Feat.: - Title: Trh s kávou už nebude rovnaký. Zásoby robusty sú rekordne nízke, náš najväčší výrobca hlási zdražovanie 04 - Modified: 2024-02-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa stane, keď skončíte s kofeínom? Odborník vysvetľuje skryté výhody 05 - Modified: 2024-01-24 13:49:39 - Feat.: - Title: Preháňate to s kávou? Tieto znaky vám prezradia, že jej pijete až príliš
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:40