StoryEditor

Historický míľnik Slovenky. Kráľovnou slovenských barmanov je žena a poletí do Miami

20.06.2016, 16:30
Autor:
mabmab

Už tretí ročník barmanskej súťaže Diageo Reserve World Class 2016 vyvrcholil obrovským prekvapením. Finálový večer sa udial v Synagóga café v Trnave a tento unikátny štýlový priestor svojimi kulisami dokonale poslúžil pre vystúpenie tohtoročnej TOP päťky finalistov. Najväčšou výzvou pre súťažiacich bola posledná finálová disciplína Around the world – cocktail a live performance inšpirovaná slnečným Miami. A práve tam sa dostane absolútna víťazka celej šou, Marika Debnárová.

Slovensko sa do najoceňovanejšej celosvetovej súťaže World Class zapojilo už po tretíkrát. Aktuálny ročník odštartoval ešte koncom novembra v Bratislave a počas siedmich mesiacov na 21 barmanov z rôznych kútov Slovenska čakali viaceré kreatívne workshopy, súťažné disciplíny a inšpiratívne stretnutia s najvýznamnejšími osobnosťami sveta bartendingu.

12 barmanov, ktorí sa prebojovali do finále, porotcovia testovali, skúšali ich teoretické vedomosti, praktické zručnosti a kreativitu. Svoje barmanské umenie predviedli Alexandra Mihalechová zo Steps Clubu Trenčín, Jaroslav Kuruc zo Steps Pubu Trenčín, Michal Kobza z Lemon Tree v Bratislave, Marika Debnárová z bratislavského Sky baru a Róbert Pálik z Leroy Baru v Banskej Bystrici.

Najlepšieho barmana tento rok vyberali uznávaní odborníci David Rios – víťaz svetového finále súťaže v roku 2013 a Vítezslav Cirok, víťaz českej súťaže World Class 2015 a jeden z TOP 6 najlepších barmanov na svetovom finále v Kapskom Meste. Marika Debnárová z bratislavského Sky baru sa stala prvou ženou v histórii Slovenska, ktorá porazila svojich súperov z tejto tradične pánskej branže.

Marika sa podujatia zúčastnila po prvýkrát, no jej prezentácie a vystúpenia porotu doslova ohromili. Počas celého trvania súťaže vynikala tvorivým prístupom i vedomosťami zo sveta mixológie a jej finálova performance nenechala nikoho na pochybách o tom, že titul najlepšieho barmana Slovenska patrí práve jej.

Na druhom mieste sa umiestnila Alexandra Mihalechová, ktorá súťažila po tretíkrát. Tretím najlepším barmanom sa stal Michal Kobza, ktorý bol ďalším nováčikom súťaže.

Recept na víťazný drink:
Koktail ROYAL CARIBBEAN
20ml rumu Zacapa 23
30ml tequily Don JULIO Reposado
20ml čerstvej limetkovej šťavy
15ml šťavy z agáve
15ml kokosového likéru triple sec
20ml kokosovej vody štipka soli
Všetky suroviny dôkladne premiešame v šejkri a vlejeme do pohára naplneného veľkými kockami ľadu. Ozdobíme lístkami tabaku.

Italmarket Slovakia

Celosvetové finále súťaže Diageo Reserve World Class 2016 sa tento rok presúva do slnečného Miami, kde sa predstavia najlepší barmani zo 62 krajín sveta už koncom septembra. Svoje schopnosti a umenie predvedie aj Marika Debnárová, ktorá bude reprezentovať Slovensko.

01 - Modified: 2024-03-22 09:00:00 - Feat.: - Title: MrBeast spája sily s Amazonom a ohlasuje najväčšiu hernú šou v histórii. Tisícka súťažiacich bude bojovať o päť miliónov 02 - Modified: 2024-02-27 11:18:33 - Feat.: - Title: Exkluzívny ROZHOVOR so ženíchom Radkom: Z tohto budú súťažiace veľmi sklamané! 03 - Modified: 2024-02-22 10:09:10 - Feat.: - Title: Marek Fašiang priznal čo ho v súkromí dokáže riadne potrápiť. V obchodoch to má ťažké! 04 - Modified: 2024-02-21 14:09:28 - Feat.: - Title: FOTO Pozri si najkrajšie fotografie roka nasnímané pod vodou. Víťaz pre prvenstvo plával až na dno Atlantiku 05 - Modified: 2024-02-15 23:33:46 - Feat.: - Title: Milión v lotérii alebo smartfón za pár stoviek. Možno vás prekvapí, kedy musíte výhru priznať pri platení daní
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 01:30