StoryEditor

Zázračná riasa, ktorá pomáha pri chudnutí a dáva vám silu

07.02.2016, 15:09
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Je prírodným antibiotikom, je plná enzýmov, vitamínov a minerálov, ktoré pôsobia blahodárne na ľudské zdravie. Chlorella je jednobunková sladkovodná riasa, ktorá prirodzene čistí organizmus od škodlivých látok, píšu lidovky.cz.


"Chlorella je najrýchlejšia rastúca rastlina na zemi. Tiež obsahuje viac chlorofylu a nukleových kyselín (RNA A DNA) ako ktorákoľvek rastlina. Je skvelým zdrojom proteínov. Považujem ju za jednu zo superpotravín vďaka obsahu bielkovín, esenciálnych mastných kyselín, pestrej palete vitamínov, minerálov a enzýmov," hovorí výživový poradca Martin Škába.

Sladkovodná riasa chlorella ale obsahuje aj vitamíny (D a B12), aminokyseliny, biologicky aktívne látky a je najbohatším zdrojom chlorofylu. Z tela odvádza ťažké kovy a toxíny, je tiež prírodným antibiotikom a pôsobí protizápalovo a zásadotvorne.  "Aj organizácia NASA zistila, že je to tak plnohodnotná potravina, že telo môže dlhšiu dobu prežívať iba na nej. Obsahuje všetkých 10 esenciálnych aminokyselín, takže je veľmi plnohodnotným zdrojom bielkovín. Chlorellou sa nemôžete predávakovať, pretože sa v tele neukladá do zásoby," vysvetľuje Škába.

 


 

Chlorella pomáha udržiavať hladinu krvného cukru, dezinfikuje ústnu dutinu, podporuje plodnosť a funkcie mozgu - pomáha sústrediť sa a navodzuje lepšiu náladu. Ženám v menopauze sa odporúča užívať chlorellu, pretože minimalizuje klimakterické príznaky a má omladzujúce účinky. Podporuje liečbu infekčných ochorení, kožných problémov, lymfatických ťažkostí, nadváhy či nervového vypätia a stresu. "Vzhľadom na to, že naše telo je neustále vystavované stresovej záťaži - psychický i fyzický stres, vrátane športových aktivít - fungujú tu zelené potraviny ako silný antistresový prostriedok. Znižujú stres, tým urýchľujú regeneráciu, telo tak môže efektívnejšie chudnúť. Môže si vôbec dovoliť váhu strácať. Nestresové chudnutie je chudnutie predovšetkým z tukového tkaniva, čo je u redukujúcich ľudí žiadúce. Chlorella tlmí chute na sladké, na slané, ale aj na nezdravé potraviny a pokrmy," dopĺňa Škába.

Pri užívaní chlorelly dochádza k detoxikácii tela, v druhej fáze vedie užívanie k regenerácii. Zároveň prečisťuje, ale vyživuje celý organizmus. Popri už spomínanej detoxikácii riasa prečisťuje tiež tráviacu sústavu, podieľa sa na procese krvotvorby, chráni cievny systém a bojuje proti nadmernému ukladaniu tukov. "Chlorella sa začala masívnejšie používať po druhej svetovej vojne, kedy lekári hľadali vhodný prostriedok pre celkovú detoxikáciu obyvateľstva v Japonsku. Sladkovodná riasa chlorella patrí k zeleným potravinám s veľkým obsahom viazaných vitamínov a minerálov. Zo všetkých potravín obsahuje tiež najväčší podiel zdravého chlorofylu a patrí k bohatým zdrojom beta-karoténu. Vhodná je tiež pre ľudí, ktorí majú bezlepkovú diétu," hovorí Tomáš Arndt z portálu Prozdravi.cz.

Čo je Chlorella
Smaragdovo zelená jednobunková sladkovodná riasa. Patrí medzi najjednoduchšie formy života na Zemi. Koncom 19. storočia ju objavili holandskí vedci. Japonci ju skúmali ako alternatívnu potravinu, ktorá by mohla poslúžiť počas druhej svetovej vojny. Najväčšiu popularitu dosiahla v Japonsku ako pomocník pri liečení následkov rádioaktívnej záťaže.

 


 

01 - Modified: 2008-01-30 14:42:03 - Feat.: 0 - Title: Duray musí SNS zaplatiť milión korún
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:30