27.06.2015, 00:00

Michelinový šéfkuchár objavil vynikajúcu taliansku reštauráciu aj v Bratislave

Pavel Pospíšil po niekoľkých sklamaniach našiel na nábreží Dunaja miesto, kde mu chutilo.

Michelinový šéfkuchár objavil vynikajúcu taliansku reštauráciu aj v Bratislave

Kam si zájsť v Bratislave na večeru, keď sa teploty vonku posunú nad 27 °C? Nákupné centrum Eurovea, ktoré sa nachádza na brehu Dunaja v modernej mestskej štvrti, v priamom susedstve historického centra Bratislavy s rozľahlým nábrežným parkom, promenádou a mnohými reštauráciami, na to priam nabáda.

Napriek niekoľkým predchádzajúcim sklamaniam na tejto nádhernej pešej zóne sme to znova skúsili a na odporúčanie priateľov navštívili reštauráciu Al Faro s talianskou kuchyňou.

Snímka

Vybrali sme si stôl na terase v prvom rade s panoramatickým pohľadom na rieku Dunaj. Okamžite sa nás ujal sympatický čašník, ktorý nám tiež pomáhal s výberom jedál. Amuse-bouche – pozdrav z kuchyne – bol tatarák z morského vlka. Tenké plátky čerstvej ryby ochutené citrónom a voňavým olivovým olejom nás pozitívne prekvapili. Ďalším originálnym pozdravom boli domáce rezance so syrom pecorino servírované v malom zaváracom poháriku, zaúdené čerešňovým drevom. Pri otvorení pohára zavoňala lahodná vôňa čerstvého dymu cez celý stôl.

Na začiatok sme si objednali výborný jemne pikantný tatarák zo sviečkovice s prepeličím vajíčkom a cesnakovou hriankou. Tatarák bol naozaj zo sviečkovice, čo nie je všade pravidlom. Ďalej carpaccio z chobotnice (tento morský živočích bol v minulosti označovaný ako homár chudobných; dnes, keď je chobotnica dobre upravená – čo v našom prípade bola – patrí medzi veľké pochúťky). Tiež grilovaný syr tomino obalený v šunke prosciutto sa rozplýval v ústach.

Ako medzichod sme si objednali tri rôzne polievky: klasickú minestrone di pomodoro, hubovú a rajčinovú polievku s mascarpone za studena. Všetky mali výbornú chuť, hubová bola o niečo hustejšia.

Snímka

Z hlavných jedál sme si vybrali: stroganov z troch druhov sviečkovej (hovädzej, teľacej a bravčovej). Do ružova opečené prúžky mäsa sprevádzala chutná pikantná omáčka. Otvorené ravioli s bielou rybou, krevetami a so špargľou. Tenké slížové cesto prekrývalo voňavú zmes z ragú rýb, zo špargle a z kreviet v ľahkej vínovo-smotanovej omáčke. Tretím hlavným chodom bolo osso buco na milánsky spôsob. Pokrm bol dobre ochutený, mäso by však potrebovalo dlhšie podusiť, bolo tuhé. Šafranové rissoto by chutilo každému Talianovi.

Ani dezertom sme neodolali a objednali sme si tiramisu Al Faro, sladkú pizzu s jahodami a rebarborou, krémeš a mering. Bravo!

Za fľašu Gavi a červeného vína z Toskánska sme zaplatili 32 eur. Večera so štyrmi chodmi vás vyjde asi 40 eur na osobu. Prežili sme príjemný večer a zhodli sme sa na tom, že reštaurácia Al Faro patrí k najlepším slovenským Talianom v Bratislave.

 

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.