StoryEditor

Meštiansky byt v Prešove premenili na kaviareň. Tá láka turistov

23.06.2015, 07:41
Autor:
stlstl

Staré časy … dobré časy. Hovoria si mnohí, ktorí v minulosti zažili svetlejšie okamihy a momenty s pozitívnym nádychom. My však vieme s istotou povedať, že sa dajú prežiť opäť. Pri lahodnom dúšku  kávy sa môžete dokonca preniesť do dôb, kedy boli samozrejmosťou korzety, krinolíny či parochne. Naša fantázia nám to dovolila, skúste to aj vy! V prešovskej kaviarni Staré časy. Prečítajte si ďalší príbeh v spolupráci s portálom kávičkári.sk.




“Náš podnik sa nachádza v zaujímavých priestoroch meštianskeho bytu s bohatou históriou. Úroveň a vzdelanosť pôvodných obyvateľov tu stále pripomínajú zachované časti výzdoby a vybavenia, niektoré až dvesto rokov staré. Pôvodné sú aj kachľové pece a zachovalá štuková výzdoba inšpirovaná antickou architektúrou. V tomto dome žili viaceré prešovské aristokratické rodiny, napríklad aj Gabriel Fejérváry, ktorý vďaka svojej zberateľskej záľube premenil svoj byt na prvé súkromné múzeum v Prešove,” prezradil nám viac o histórii bývalého meštianskeho bytu nám porozprával majiteľ zariadenia Matúš Sakáč.

Prvotná idea bolo vytvoriť historický bar, ktorý by bol unikátom nielen v Prešove, ale na celom Slovensku, napokon sa však v historických priestoroch udomácnila kaviareň, ktorej čaro ešte viac umocňuje názov Staré časy, dobové portréty, drevený nábytok preskúšaný časom, ale najmä kvalitné nápoje na čele s talianskou kávou Galliano.



Snímka: Ondrej Bobek

 

Staré časy patria nielen kávičkárom, ale aj tanečníkom. Každý týždeň sa v priestoroch prevádzky konajú tanečné kurzy, napríklad hodiny vášnivého tanga či energickej salsy. Okrem toho v podniku občas vyrastú ajkoncertné pódiá. Hral sa tam rock, pop rock a majiteľ prevádzky Matúš Sakáč prezradil, že v príprave sú aj hudobné večery v štýle blues a swing

Čaro malebnej historickej kaviarničky v centre mesta ešte objavilo iba málo Prešovčanov. Výborná káva a netradičné priestory zatiaľ lákajú však viac cudzincov a zahraničných hostí. “Mali sme tu Nóra, Švéda, Angličana, dokonca aj turistov z Brazílie. Odchádzali tak o niečo viac naplnení, týmto očarujúcim mestom i miestom."

Pripravené v spolupráci s:

01 - Modified: 2007-07-02 10:12:42 - Feat.: 0 - Title: Chceli by ste sa zapojiť do debaty o interrupciách, ale nepoznáte argumenty?
01 - Modified: 2024-04-13 07:07:07 - Feat.: - Title: Ministerstvo obrany podpísalo zmluvu na obnovu budovy v prešovských kasárňach za takmer dva milióny 02 - Modified: 2024-03-19 11:34:09 - Feat.: - Title: V Prešove by mohla vzniknúť nová nemocnica. V súčasnosti sa preverujú možnosti 03 - Modified: 2024-03-05 13:41:46 - Feat.: - Title: V Prešove vybudujú nový most, bude sa podobať na bratislavský Most Apollo 04 - Modified: 2024-03-05 13:16:22 - Feat.: - Title: Prešovský mestský poslanec Dupkala dostal za korupciu päť rokov väzenia 05 - Modified: 2024-03-01 11:34:50 - Feat.: - Title: Fico začal svoje turné k MDŽ. Vychvaľoval Rusko, na mítingu zazneli piesne ukrajinskej speváčky Ruslany
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:40