StoryEditor

Nová reštaurácia v Bratislave ma dostala. No len vínom, vraví známy šéfkuchár

01.11.2015, 23:00
Pavel Pospíšil testoval novootvorený podnik Wine Bar Portofino v bratislavskej Petržalke. Sklamalo ho hneď niekoľko ochutnaných špecialít.

Bratislavská Petržalka je obohatená o nové gastronomické zariadenie. Skupina Roman Restaurants tam otvorila nový Wine Bar Portofino. Svetlým drevom moderne zariadená reštaurácia s otvorenou kuchyňou ponúka tiež rozsiahly výber vín. A to nielen na konzumáciu v reštaurácii. Všetky vína si môžete za veľmi výhodné ceny kúpiť aj pre privátnu spotrebu.


Príjemne prehľadný jedálny lístok ponúka jedlá už od 2,50 eura. Ochutnali sme niekoľko rôznych antipást, všetky za už spomínanú cenu 2,50 eura. Slabým začiatkom bola bruschetta con cannellini: plátok bagety ozdobený na kocky nakrájanou rajčinou a uvarenými neochutenými fazuľkami. Očakávali sme teplú, na olivovom oleji chrumkavo opečenou bagetu potretú cesnakom, s pikantnou zmesou paradajok a fazuľky. Žiaľ, nič podobné sa nekonalo.


Plnené olivy vyprážané v pank strúhanke s jogurtovým dresingom sme dostali bez náplne – veru žiadny originálny nápad. Arancini, čo sú vyprážané plné ryžové guľky, boli síce bez výraznej chuti, napriek tomu ukázali viac profesionálnej práce ako vyprážané olivy. Ani mozzarella capresse nás veru príliš neohromila.
Miešanému šalátu s artičokmi, sardelkami a cherry paradajkami chýbal dresing. Tým pádom zostal úplne bez chuti. Nepochopiteľné. Na tieto pokrmy predsa netreba zamestnávať kuchára!


Toskánska paradajková polievka chutila po všetkom možnom inom než po rajčinách. Risotto s gorgonzolou trochu upokojilo našu rozbúrenú náladu. Risotto bolo uvarené ako od Taliana, ale suché kuracie prsia sme nejedli.
Dorada (druh ryby, pozn. redakcie) na grile si nezaslúžila dlhú cestu od mora až do Bratislavy. Ryba bola taká vysušená, že musela odcestovať späť do kuchyne. Ďalším hlavným chodom boli penne funghi. Huby boli naložené bez chuti. Priam sa natíska otázka: prečo nepoužívať počas jesennej sezóny čerstvé huby, keď je ich na trhu dostatok? Alebo aspoň čerstvé hnedé šampiňóny? Zostáva však len v rečníckej rovine. Za tuhú hovädziu sviečkovú kuchár nemohol, závisí totiž od kvality mäsa. No upečené bolo perfektne.

]
Potom nasledovali dezerty: tiramisu, panna cotta a čerstvé jahody Pavlova boli výborné. Večer nám spríjemnil ochotný čašník. Treba podotknúť, že vínna karta patrí medzi najlepšie zostavené v hlavnom meste. Cena a kvalita sú absolútne v súlade! Na dobrú fľašu vína prídeme určite znova. Pri jedle budem starostlivo vyberať.


Zhrnutie: Chcelo by to viac profesionality a dobrých nápadov pri zostavovaní jedálneho lístka. A najmä – nevydávať jedlá z kuchyne bez toho, aby ich kuchár ochutnal.


 

01 - Modified: 2007-10-29 06:25:00 - Feat.: 0 - Title: Pri Dánsku havarovala loď s našou vlajkou
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 23:11