StoryEditor

Zo Severnej Kórey hlásia prelomový objav: Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu

20.01.2016, 13:53

Pijani už nebudú musieť trpieť bolesťou hlavy, pretože vedci vymysleli alkoholický nápoj, ktorý nespôsobuje opicu. A nie je náhoda, že tento objav urobili vedci v Severnej Kórei. Zrejme ale ide o dielo severokórejskej propagandy. Stalinistická krajina sa v minulosti chválila aj liekom na MERS, SARS alebo AIDS.

Spravodajský server NK News sídliaci vo Veľkej Británii informoval o článku v severokórejských novinách Pchjongjang Times oznamujúcom vynájdenie pálenky, ktorá nespôsobí druhý deň opicu. Okrem rána bez bolehlavu má nápoj aj ďalšie výhody, je totiž vysoko cenený odborníkmi.

Štátne noviny uvádzajú, že jemný likér ušetrí konzumenta nepríjemného rána s bolesťou hlavy, hoci obsahuje podľa serveru iDNES.cz tridsať až štyridsať percent alkoholu.

Nápoj má byť vyrobený z miestnej odrody ženšenu a ryže. "Koryo likér, ktorý je vyrobený zo šesťročného ženšenu Kaesong Koryo známeho pre svoje vysoko liečivé účinky a pálenej ryže, je vysoko cenený odborníkmi, pretože je jemný a nespôsobuje opicu," hlási denník. Likér "bol už zaregistrovaný ako národný vedecký a technologický hit". Na zázračnom nápoji pracoval potravinový závod Taedonggang niekoľko rokov.

Najdôležitejšou zložkou nápoja je ženšen Kaesong Koryo, ktorému sú pripisované liečivé účinky. Podľa Pchjongjang Times nahradením cukru ryžou vedci odstránili horkú chuť ženšenu a predovšetkým príčiny opice.

"V Severnej Kórei majú veľmi kvalitné likéry, ale z mojej skúsenosti tam nie je žiadny alkohol nespôsobujúci opicu rovnako ako inde na svete," povedal NK News Andrae Abrahamian, ktorý do KĽDR cestuje kvôli obchodu.

Ženšen je v oboch Kóreách používaný vďaka svojim liečebným účinkom a Kaesong región je v KĽDR pestovaním ženšenu vyhlásený.

Severokórejské médiá často ohlasujú fantastické úspechy domácich vedcov. Vlani napríklad priniesli správy, že KĽDR vyrobila z výťažkov ženšenu liek na MERS, SARS a tiež AIDS.

01 - Modified: 2008-01-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zmenami názvu, loga či formátu sa firmy snažia čo najviac zvýšiť schopnosť konkurovať na trhu
01 - Modified: 2024-04-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Belgičanovi súd povolil šoférovať pod vplyvom alkoholu. Jeho telo si ho totiž vyrába samo 02 - Modified: 2024-04-17 11:07:26 - Feat.: - Title: Severokórejská armáda počas vojny zmasakrovala stovky veriacich, tvrdí Komisia pre pravdu a zmierenie 03 - Modified: 2024-04-17 09:30:00 - Feat.: - Title: Desivý objav, ktorý môže zabíjať. V našom tele sa nachádzajú nebezpečné upírske baktérie, ktoré priťahuje ľudská krv 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-11 12:02:38 - Feat.: - Title: VIDEO Pri pobreží Indie objavili veľké podmorské mesto. Podľa niektorých vedcov by mohlo prepísať históriu civilizácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:19