08.11.2017, 14:09

Viete, čo by ste mali jesť v roku 2018? Gastronómiu čakajú nové trendy

Ocenia ich najmä vegetariáni.

2018 bude rokom, keď prestanete vyhadzovať zvyšky jedla. Stonky a zelené časti potravín – všetko môžete zjesť.  Vňať z mrkvy či inej zeleniny, ktorú sme doteraz považovali za odpad sa bude zaraďovať do bežného jedálnička. Namiesto toho, že ich vyhodíte ich radšej využite ako doplnok či koreninu.
Zdroj: Instagram

Rok 2018 bude (okrem iného) v znamení vplyvu kvetov, napríklad bazalky či levandule. Nájdeme ich v čajoch a limonádach a stále viac ľudí ich využíva v kozmetike, píše Time.

Nápoje sa postupne dostávajú aj u nás do bežných obchodných reťazcov. V potravinárskom svete smerujú na vrchol aj rôzne kreatívne možnosti. Predstavujeme vám pár najhorúcejších trendov potravín, ktoré vyplnia sny gastronomických labužníkov.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.