17.10.2017, 07:00

Sen nadšencov vegetariánskej kuchyne aj milovníkov mäsa. Farebná a exotická India na tanieri

India, krajina preslávená tou najbohatšou a najrozmanitejšou kuchyňou.

Vzhľadom k náboženstvu prevažujú v Indii vegetariánske jedlá. Mäso sa tu konzumuje menej aj kvôli vysokým teplotám. Jedlá zložené z rôznych druhov zeleniny, ktoré sú namáčané v paradajkovej, jogurtovej alebo cibuľkovej omáčke, väčšinou podávané s hrubými kusmi chleba.
Najrozšírenejším mäsovým jedlom, ktoré sa rozšírilo do celého sveta je kura Tikka Masala. Sú to kúsky kuracieho mäsa v omáčke z rajčín a smotany podávané s ryžou alebo plackou. Pri príprave kuracej Tikka Masala existuje niekoľko variánt, dôležité je dodržať dva hlavné postupy – marinované mäso najprv ugrilovať a potom ho povariť v pripravenej omáčke.
Zdroj: Pixabay

Plná rozmanitých chutí, exotických vôní a oku lahodiacich farieb si podmanila mnoho ľudí, uvádza Zľava dňa. Nazrite do tajov kuchyne, ktorá ponúka okrem farieb a chutí všetko, o čom snívajú ako vegetariáni, tak aj "masožravci".

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.