27.09.2017, 00:01

Bezgluténové pečivo či vločky. Každodenné jedlá, zradcovia zdravej stravy

Prinášame vám zoznam potravín o ktorých sme si mysleli, že sú zdravé, no nie je to tak.

Každý vie, že ovsené vločky sú zdravou alternatívou stravovania. Problém je, že vločky by sme mali tepelne spracovávať iba po dobu dvoch až troch minút.  Čím sú  vločky menšie, tým boli viac podrobené tepelnému spracovaniu, čím sa zvýšil aj ich glykemický index, takže vám prinesú najmä kalórie. A samozrejme – alternatíva vo forme instantných ovsených vločiek s prísadami a sladidlami, je ešte horšia.
Náhrada: Zvoľte hrubšie vločky. Síce zaberie viac času, aby ste ich uvarili, ale poskytnú vám všetko, čo očakávate od skutočných ovsených vločiek.
Zdroj: Pixabay

Je ťažké stravovať sa stopercentne zdravo. No za pokus to stojí. Väčšina z nás chce mať istotu, že už keď sa rozhodneme pre zdravšie alternatívy, budú tieto potraviny prínosom pre naše telo.

Bright Side predstavil takzvaných „zradcov“ zdravej výživy.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.