Facebook/T.Colicchio
StoryEditor

Bojíte sa kuchárovej pomsty a jedlo zásadne nereklamujete? "To je šialené, nikdy sa to nestane," hovorí šéfkuchár

26.09.2017, 11:48
Autor:
lezolezo
"Neváhajte ani chvíľu, povedzte personálu, že s jedlom nie ste spokojní," hovorí americký šéfkuchár Tom Colicchio pre Business Insider.

"Pokojne kontaktujte manažéra reštaurácie a vysvetlite mu, že sa vám vaše jedlo proste nepáči," šéfkuchár tvrdí, že na tom nie je nič zvláštne. Zákazníci by sa podľa neho nemali hanbiť a mali by s obsluhou jasne komunikovať. 

"Ak ste v mojej reštaurácii a nebudete spokojný, objednajte si pokojne niečo iné. Radi vám to pripravíme a určite vám nebudeme účtovať za to jedlo, ktoré vám nechutilo," nebráni sa kritike Colicchio. 

Podľa neho, pre reštauráciu ju najhoršie, keď zákazník zaplatí, nahnevaný odíde a o zlom jedle píše na internet. "Nebičujte svoje emócie na sociálnych sieťach, v tomto bode vám už nedokážem pomôcť."

Colicchiove firmy sa už dlhododo snažia presviedčať zákazníkov ako by mali pri reklamáciách postupovať. Populárny americký šéfkuchár garantuje, že nikto z kuchyne sa nespokojnému zákazníkovi nebude chcieť pomstiť a primiešať mu do jedla niečo zlé.

 "To je šialené, nikdy sa to nestane. Dobrú reštauráciu spoznáte aj podľa toho ako sa snaží riešiť problémy. Ak problém neexistuje, je to skvelé. Ale čo ak sa stane niečo naozaj zlé? Bude to vedieť manažér vyriešiť? Alebo si myslíte, že sa to bude snažiť otočiť proti vám? Určite nie."

Tom Colicchio je populárnym americkým šéfkuchárom. Vlastní niekoľko newyorských reštaurácií a je aj známou celebritou. Vystupuje v mnohých televíznych šou ( Bravo Reality TV Top Chef, Best new restaurant, Great Chefs). 

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:28