StoryEditor

Dobrý trh v Bratislave sa rozrastá. Prinesie poctivé produkty a originálny dizajn

15.08.2017, 16:10
Autor:
sansan
Dobrý trh sa 15. septembra znova vráti tam, kde sa uskutočnil poprvýkrát, do susedstva Panenskej ulice v Bratislave. Okrem kvalitných produktov prinesie bohatý program, viac priestoru a otvorených dvorov. Rozširuje sa totiž aj na Podjavorinskej ulicu.

Čerstvá zelenina, poctivé produkty, originálny slovenský dizajn, lekcie kompostovania a tvorivé workshopy. Panenská ulica opäť ožije Dobrým trhom. Pre návštevníkov bude pripravených vyše 130 stánkov od Suchého mýta až po Svoradovu.

“Dobrý trh sa predĺžil až po novootvorený parčík Svoradova. Uvoľnil sa teda priestor na viac oddychových zón a predpokladáme aj menej tlačeníc,” hovorí Barbara Zavarská z tímu Dobrého trhu.

“Rozšírenie na ďalšiu ulicu nám prinieslo možnosť spolupracovať s novými susedmi, do programu sa tentokrát zapojí napríklad VŠMU alebo Senior centrum, pre jeho obyvateľov chystáme dva skvelé koncerty,” dodáva programová riaditeľka Dobrého trhu Illah van Oijen. Nové priestory sú aj príležitosťou otvoriť ďalšie bežne neprístupné dvory a budovy. Mimoriadne sa budú návštevníci môcť pozrieť do opustenej nemocnice na Podjavorinskej. Dobrý trh

Máme radi Panenskú

“Susedstvo Panenskej máme veľmi radi, chceli by sme ho návštevníkom Dobrého trhu predstaviť čo najviac,” hovorí van Oijen. Dobrý trh v minulom roku vytvoril komunitnú mapu Máme radi Panenskú, ktorá obsahuje mnoho tipov na zaujímavé miesta späté s históriou a súčasnosťou Panenskej ulice. Ulicu si tak môžete užiť aj počas dní, keď sa nekoná Dobrý trh. Mapa obsahuje aj rozhovory o geniu loci ulice s jej obyvateľmi a bude dostupná v infostánku Dobrého trhu.

V duchu hesla Máme radi Panenskú pripravujú aj prechádzku prekvapivými miestami (tzv. guerilla walk) s rakúskym umelcom Oliverom Hanglom a Elou Tolstovou z kapely Tolstoys. Vo dvore ZUŠ M. Ruppeldta bude tančiareň so živou hudbou, v kaviarni Next Apache obľúbený Speaker´s Corner, záhrada ECM ponúkne program pre deti. Súčasťou Dobrého trhu bude tradične aj Detský trh, ktorý sa bude konať na Lýcejnej ulici.

Cieľom je zerowaste

Dobrý trh aj na Panenskej pokračuje v snahe byť podujatím bez odpadu. Na jar sa podarilo znížiť objem komunálneho odpadu na 10%, všetok ostatný odpad zrecyklovali alebo skompostovali. Aj tentokrát je na Dobrom trhu zakázané servírovať jedlo a nápoje do plastu - všetok riad musí byť rozložiteľný. Pre návštevníkov bude pripravená recyklačná stanica a praktické ukážky znižovania odpadu v domácnosti, napríklad workshopy o domácom kompostovaní.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 11:10