Sáčok špagiet povarte polovicu doby odporúčanej na balenie. Potom špagety sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ďalej nemekli. Špagety premiešajte s vašou obľúbenou omáčkou a vložte do grilovacej alobalovej misky alebo na dierovanú grilovaciu tácku. Je dôležité, aby v nádobe boli otvory, ktoré prepustia teplo a dym ku špagetám. Tak vznikne typická chuť. Špagety grilujte podľa potreby najmenej druhú polovicu doby odporúčanej na sáčku. Pred podávaním ich nechajte niekoľko minút vychladnúť.Pixabay
StoryEditor

Neobvyklé jedlá, ktoré môžete ugrilovať. Skúste pizzu či špagety

Ak máte pocit, že už ste skúšali grilovať úplne všetko, čo vás napadlo, možno vás ešte prekvapíme.

Server Lidovky si pripravil zoznam piatich jedál, ktorá sa na grile pripravujú málokedy.

Aký gril si zvoliť?
Existujú tri typy grilov, ktoré si môžete zaobstarať - gril na drevené uhlie či brikety, plynový a elektrický. Najrozšírenejší je prvý z nich, ktorý je obľúbený najmä pre charakteristickú chuť spáleného dreva, ktorá na mäse priľne. Je cenovo najdostupnejší, grilovanie na ňom ale v dôsledku odkvapkávania tuku na drevo nie je príliš zdravé. Je len na vás, či pri použití tohto grilu zvolíte drevené uhlie alebo brikety.

  • Uhlie sa ľahšie zapaľuje a vydá väčšie teplo, oproti briketám ale horí krátko a nevytvára príliš stabilné prostredie.
  • Plynový gril rozpálite rýchlejšie ako gril na drevo a brikety, jeho činnosť ale treba stále kontrolovať a navyše vyžaduje problematickú manipuláciu s nádobou na plyn.
  • Elektrický gril môžete na rozdiel od ostatných druhov používať kdekoľvek, napríklad v byte či na balkóne. Je najzdravší, pretože potraviny počas grilovania nie sú v priamom kontakte s ohňom a nevznikajú tak karcinogénne látky. "Elektrické grily s automatickými programami vám zaručia perfektné výsledky grilovanie bez prepálenia, a to aj bez predošlých skúseností s grilovaním," hovorí Dušan Holec, produktový manažér značky Tefal.

01 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 02 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža 03 - Modified: 2024-03-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Trojročné dievča trpí zriedkavou poruchou: Má nutkanie jesť divné predmety. Pochutí si na omietke aj črepinách skla 04 - Modified: 2024-03-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Influencerka chcela brunch zadarmo, dostal sa jej však len výsmech. Reakcia populárnej reštaurácie sa stala virálnou 05 - Modified: 2024-03-19 08:45:42 - Feat.: - Title: Lekár o strave: Raňajky sú výmysel a väčšina výživových doplnkov nespĺňa to, čo by mali
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:34