12.08.2017, 00:01

Neobvyklé jedlá, ktoré môžete ugrilovať. Skúste pizzu či špagety

Ak máte pocit, že už ste skúšali grilovať úplne všetko, čo vás napadlo, možno vás ešte prekvapíme.

Sáčok špagiet povarte polovicu doby odporúčanej na balenie. Potom špagety sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ďalej nemekli. Špagety premiešajte s vašou obľúbenou omáčkou a vložte do grilovacej alobalovej misky alebo na dierovanú grilovaciu tácku. Je dôležité, aby v nádobe boli otvory, ktoré prepustia teplo a dym ku špagetám. Tak vznikne typická chuť. Špagety grilujte podľa potreby najmenej druhú polovicu doby odporúčanej na sáčku. Pred podávaním ich nechajte niekoľko minút vychladnúť.
Zdroj: Pixabay

Server Lidovky si pripravil zoznam piatich jedál, ktorá sa na grile pripravujú málokedy.

Aký gril si zvoliť?
Existujú tri typy grilov, ktoré si môžete zaobstarať - gril na drevené uhlie či brikety, plynový a elektrický. Najrozšírenejší je prvý z nich, ktorý je obľúbený najmä pre charakteristickú chuť spáleného dreva, ktorá na mäse priľne. Je cenovo najdostupnejší, grilovanie na ňom ale v dôsledku odkvapkávania tuku na drevo nie je príliš zdravé. Je len na vás, či pri použití tohto grilu zvolíte drevené uhlie alebo brikety.

  • Uhlie sa ľahšie zapaľuje a vydá väčšie teplo, oproti briketám ale horí krátko a nevytvára príliš stabilné prostredie.
  • Plynový gril rozpálite rýchlejšie ako gril na drevo a brikety, jeho činnosť ale treba stále kontrolovať a navyše vyžaduje problematickú manipuláciu s nádobou na plyn.
  • Elektrický gril môžete na rozdiel od ostatných druhov používať kdekoľvek, napríklad v byte či na balkóne. Je najzdravší, pretože potraviny počas grilovania nie sú v priamom kontakte s ohňom a nevznikajú tak karcinogénne látky. "Elektrické grily s automatickými programami vám zaručia perfektné výsledky grilovanie bez prepálenia, a to aj bez predošlých skúseností s grilovaním," hovorí Dušan Holec, produktový manažér značky Tefal.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.