StoryEditor

Gastro udalosti Made in Slovakia. To najlepšie pre milovníkov slovenskej kuchyne

02.08.2017, 11:12
Autor:
tasrtasr
V podtatranskej metropole sa začína festival Made in Slovakia, ktorý je tento rok tematicky zameraný na banskú históriu a predstaví sa na ňom okolo 120 vystavovateľov. Chorvátsky Grob zas ovládne Kráľovstvo husaciny.

Návštevníci i obyvatelia Popradu budú môcť oddnes do soboty 5. augusta v centre mesta ochutnať nielen slovenské kulinárske špeciality, ale vidieť aj domáce výrobky.

Podľa slov hlavného organizátora podujatia Ondreja Kavku z občianskeho združenia Pre mesto sa predstavia včelári z Hornádskej doliny aj rezbár Adam Bakoš, (tvorca Tatranského ľadového dómu).

Prezentácia spojená s predajom slovenských výrobkov od minulosti po súčasnosť bude prebiehať počas všetkých štyroch dní festivalu. Záujemcovia si budú môcť kúpiť syry, vína, pivo, pekárenské výrobky, ale aj rôzne šperky, umelecké diela či výrobky z dreva.

Súčasťou festivalu Made in Slovakia je aj kultúrny program. Dnes sa predstaví Peter "Armstrong" Ondria, Jožko Jožka, Babjakovci, formácia H16 a Majk Spirit. Vo štvrtok 3. augusta na pódiu na Námestí sv. Egídia vystúpi speváčka Beáta Dubasová, skupina Heľenine oči, v piatok 4. augusta to bude spevák Martin Harich a kapela Le Payaco.

Kráľovstvo husaciny v Slovenskom Grobe

Bratislavský samosprávny kraj  a Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pozývajú všetky meštianky aj mešťanov do Kráľovstva husaciny. Už po druhýkrát sa Slovenským Grobom prejde sprievod Márie Terézie 2. septembra.

Na námestí v Slovenskom Grobe čaká hudobný aj kultúrny program, dobová krčma, hostina a korunovácia Kráľa husaciny Máriou Teréziou.

grobskaizba.sk

​Na podujatí vystúpia DFS Čečinka, Malalata Balkan beats, Vajnorský okrášľovací spolok, Družina, Klnka a Kochanski, Čarovné ostrohy Rockom krokom a večer v Slovenskom Grobe uzavrie zábavu skupina Polemic. Súčasťou bude aj XVII. Deň otvorených husacinárskych prevádzok a tradičný remeselný Farm Fest.

Organizátormi kultúrneho podujatia Kráľovstvo husaciny sú Bratislavský samosprávny kraj, Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:40