StoryEditor

Po „hipsterských“ podnikoch je tu poriadna zmrzlina, silná káva a domáce nanuky

02.08.2017, 07:00
Pomerne nový podnik v sebe ukrýva presne to, čo v lete potrebujete – kávu, zákusok, no najmä zmrzlinu: pravú domácu.

Kaviarničku Kapucíno nájdete na Kapucínskej ulici v Bratislave. Z ulice sa zdá celkom nenápadná, no po vstupe objavíte dvojpodlažnú kaviareň plnú svetla a príjemnej atmosféry.

Majiteľka si dala záležať na interiéri a vytvorila miesto plné pastelových farieb. Chodia sem aj mamičky s deťmi, staršie dámy na ceste z nedeľnej omše a na „zmrzku“ sa zastavia aj prázdninujúci tínedžeri.

Ondrej Bobek

​Farebné tapety na stenách decentne zvýrazňujú priestor. „Pin-up žienky“ na fotografiách potešia nejedno mužské oko a pripomínajú atmosféru minulého storočia.

Ondrej Bobek

​Zmrzlinu vyrábajú priamo na mieste. Majitelia sa školili až v „mekke“ zmrzliny – v Taliansku, v meste Bologna. Okrem stálych obľúbených príchutí ako čokoláda, jahoda, pistácia, vlašský orech, lieskový orech, vanilka či slaný karamel sú každý deň v ponuke aj tie sezónne: marhuľa či slivka alebo špecialita Kapučína: exklusive. Je to väčšinou ovocná zmrzlina s vrstvou bielej, tmavej, orieškovej, mandľovej alebo karamelovej čokolády navrchu.

Všetky zmrzliny sú bezvaječné, ovocné, sorbety, vegánske zmrzliny bez pridania mlieka. Ovocie si majitelia osobne vyberajú od lokálnych dodávateľov. Novinkou sú aj domáce nanuky.

Ondrej Bobek

Pre nezmrzlinových kávičkárov tu ponúkajú crema cafe či koláčiky, medzi ktorými kraľujú (na mieste vyrábané) makarónky. Recept na ne si majitelia dobre strážia. Určite ich treba ochutnať k pravej talianskej káve pripravenej z tmavšie pražených zŕn. Pri takomto spôsobe prípravy sa tak nezvýrazňuje acidita – kyslosť kávy, čo je hlavným zámerom kaviarne Kapucíno.

Ondrej Bobek

Vyšlo v spolupráci s:

kavickari.sk

01 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ Nestlé pre HN: Zvýšeniu cien sa nevyhneme ani my. S vybranými produktmi sme sa museli rozlúčiť 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-08 13:30:20 - Feat.: - Title: Pijete bezkofeínovú kávu? Zrejme sa v nej nachádza látka, ktorá sa používa ako rozpúšťadlo a spôsobuje rakovinu 04 - Modified: 2024-04-05 05:53:29 - Feat.: - Title: Pistáciová a čokoládová? Firemné hodnoty nie sú zmrzlina 05 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:51