StoryEditor

GR-Dexia banka

23.01.2008, 23:00

Pavol Ďuriník
predseda predstavenstva a prezident
Na týchto postoch je od februára 2006. Predtým pôsobil v banke ako člen predstavenstva a viceprezident pre obchod.
Absolvoval Strojársku a elektrotechnickú fakultu Vysokej školy dopravy a spojov (VŠDS) v Žiline v roku 1984. Pracoval v Považských strojárňach ako matematik -- analytik a neskôr na Žilinskej univerzite na Katedre technickej kybernetiky. V roku 1991 absolvoval kvalifikačnú prípravu odborníkov pre finančný trh a burzu cenných papierov v Prahe. V roku 1992 nastúpil do Slovenskej štátnej sporiteľne a o dva roky neskôr do Prvej komunálnej banky, a. s., kde začínal ako riaditeľ krajskej pobočky v Žiline.
"Bol to krásny, priekopnícky čas, keď sme získavali obrovské skúsenosti. Bolo treba vybudovať všetko od začiatku. Od vybavenia pobočky, zamestnancov, až po ,vybavenie klientmi´, ktorých sme vtedy presviedčali, aby to u nás skúsili," spomína.
"Dexia banka je jedinečná vo svojej orientácii na samosprávy a v dynamike rastu v segmente individuálnych klientov. Máme záujem zostať aj naďalej lídrom v poskytovaní služieb pre samosprávy. Zároveň však budeme pokračovať vo svojej stratégii zvyšovania podielu na trhu služieb pre občanov a malých a stredných podnikateľov. Tak ako celá skupina Dexia, aj my chceme potvrdiť svoju ojedinelú identitu na bankovej scéne ako finančná skupina postavená na dvoch hlavných pilieroch: verejné a projektové financovanie na jednej strane a univerzálne bankovníctvo na druhej strane."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 14:10