Shopbop
StoryEditor

Zelená je farbou tohto leta. Pozrite sa, komu pristane a na čo si dávať pozor

14.07.2017, 00:01
Máme tu leto. Prišli teplé dni a s nimi aj úsorné oblečenie. Sukne aj nohavice sa skracujú a pribúdajú aj farby. Prečítajte si, čo je teraz v horúcich letných dňoch štýlové.

Leto je v móde šancou na rôzne pokusy. Povedzme si ale pravdu, bláznivé havajské košele svedčia len málokomu, píšu Lidovky.

Aj v lete platí, že menej, tým lepšie. Treba si vybrať peknú farbu a triezvo kombinovať. Ak nemáte 17, v šialených kombináciách budete vyzerať minimálne smiešne.

Farbou tohto leta je zelená. A nielen taká hociaká zelená, konkrétne ide o odtieň sviežej zelene. V angličtine ju volajú  greenery. Pre technické typy má aj konkrétne označenie: Pantone 15-0343 TCX.

Práve pri tejto farbe je potrebné si zopakovať pár základných poučiek ako sa hrať s módou, keď už nemôžeme odolať a chceme nasledovať trendy.

Zelený outfit, to je už trošku za hranicou, unesie ho iba málokto. Ak teda nejde o vojakov alebo zdravotnícky personál. Zelená pristane primárne ryšavým ľuďom a potom tmavším typom. Ani ostatní sa jej ale nemusia vyhýbať. Je však potrebná striedmosť. Trávovo zelené nohavice stačia, zvyšok nech hrá inými farbami.  Aby ste boli v súlade so štýlom, možno by stačil iba jeden zelený doplnok - dámam odporúčame kabelku, pánom kravatu. 

Ak máte pocit, že greenery vám príliš nepasuje, držte sa základného pravidla - stačí ju použiť ďalej od tváre. A zároveň to nepreháňať.

A keď sme pri tom opakovaní pred letom - pracovné prostredie (a všeobecne mestská ulica) nie je pláž. Gumové žabky si nechajte k vode. Ku kraťasom len v skratke. Voľte tie, ktoré majú fazónu do mesta, a nie turistické či surferské bermudy. 

Dámy, pozor na príliš extrémne vykrojené tielka - či už z boku, alebo spredu. Dá sa pochopiť, že vám obdivné pohľady lichotia, no občas tie pohľady nemusia byť o obdivné ale naopak pohoršené. Problém môže mať aj váš zamestnávateľ či kolegovia. Tielko totiž do práce rozhodne nepatrí (platí to aj pre pánov). 

Skrátka leto je obdobie, ktoré v móde dáva veľa voľnosti, ale žiada si aspoň základnú dávku súdnosti a zrkadlo. 

01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 03 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 04 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 05 - Modified: 2024-03-18 14:30:42 - Feat.: - Title: MÓDA z Krištáľového krídla: Drobná po rozchode, schudnutá Ďurianová, Višňovskí a výrazní Lelkesovci
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:35