StoryEditor

Trend športovej antimódy je späť. Naomi Campbell sa predviedla v teplákoch

06.10.2016, 00:02
Autor:
bonbon
"Pýtam sa sám seba, či všetci chceme vyzerať chudobní," vyhlásil renomovaný britský návrhár.

Atletická móda znova preniká do mainstreamového prúdu. Prírodný a elegantný trend je na odchode, svetové módne značky do svojich aktuálnych kolekcií zakomponovali športové inšpirácie.Nastávajúca módna sezóna jar/leto 2017 odprezentovaná aj na nedávnych prestížnych prehliadkach milánskeho Fashion Weeku sa bude niesť aj v duchu domáckych a voľnočasových modelov.

Potvrdili to aj značky udávajúce budúce trendy ako Versace, Jil Sander či Max Mara.

Vo svojich kolekciách na telách popredných modelov a modeliek predviedli teplákové súpravy, športové sukne, mikiny, syntetické bundy aj pohodlné voľné vetrovky prispôsobené na ženské a mužské línie a strihy, čím podčiarkli súčasný štýl života - aktívny, zdravý, neformálny a v neposlednom rade - časovo obmedzený.

Romantické prírodné modely vzývajúce ženskosť tak znova v pravidelnom módnom cykle zrejme vystriedajú viac-menej unisex kúsky, ktoré sú napohľad navrhnuté najmä účelovo, no nie je nemožné v nich objaviť podprahovú nedbalú eleganciu.

Éra recesie v post-industriálnej krajine, aj takto hodnotia módni novinári nastupujúci trend, ktorý je vlastne veľmi obyčajný až banálny a "anti-cool".

"Pýtam sa sám seba, či všetci chceme skutočne vyzerať chudobní," povedal renomovaný britský návrhár Jonathan Anderson nedávno pre Vogue Hommes. "Nie finančne, ale čo sa týka vzhľadu materiálov," spresnil.

New York Times dokonca predpovedali úpadok formálneho odevu na úkor športového. "Oficiálne oblečenie sa stáva najviac podvratným spôsobom sebaprezentácie. Je to normálne?" spýtali sa rečnícky.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:27