StoryEditor

Menej je viac. Upracte si v šatníku a dočkáte sa aj poriadku v živote

23.09.2016, 01:00
Autor:
mušmuš

Pomalá móda. Módny minimalizmus. Zredukovaná móda. Tri názvy pre jeden a ten istý trend, ktorý sa vďaka knihe japonskej módnej expertky Marie Kondo šíri (nielen módnym) svetom ako tsunami.

Skriňa zredukovaná na nutné minimum oblečenia, topánok, šperkov aj doplnkov je podľa Kondo jedinou správnou odpoveďou na konzumný spôsob života. Plytvanie, na aké sme zvyknutí, či už je to v prípade potravín, áut alebo nábytku, nás totiž podľa teórií Marie Kondo nevyzbrojuje pocitom bezbrehého bohatstva, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, ale robí s nami pravý opak. Otravuje, mätie, stresuje a znervózňuje nás súčasne.

Upratovacie bestsellery
Plné skrine sú podľa Marie Kondo jedným z najokatejších príkladov bezhlavého konzumného životného štýlu. A ten vedie nielen k neporiadku v skrini, ale aj v duši. Podľa Japonkiných bestsellerov Kúzelné upratovanie a Upratané! ako aj jej prednášok, vám správne pretriedenie šatníka prinesie novú chuť a energiu do života a tiež poriadok do duše a ľahší krok. Ako na to?

Zo skríň bez štipky milosti vyhoďte všetko, čo vám dokonale nesedí, čo pravidelne a často nenosíte, čo je už obnosené až príliš a čo vám nerobí radosť. Nenechajte sa zaskočiť množstvom vyradených vecí. Kto žije konzumne a materiálne, zvyčajne vlastní priam desivý nadbytok vecí. Rozlúčenie sa s troma štvrtinami šatníka preto nie je považované za nič viac než bežný štandard.

Flickr

Nárok na záchranu
V skrini si ponechajte len to, čo vám dokonale sedí a s čím ste spokojní aj bez privretia oboch očí. Teda oblečenie vo vašich obľúbených farbách a kúsky z kvalitných prírodných materiálov – vlny, hodvábu a kašmíru. A okrem toho základ každého šatníka, takzvanú capsule wardrobe. Ide o kolekciu základných kúskov oblečenia, ktoré sú navzájom ľahko kombinovateľné a zároveň nepodliehajú prchavým módnym trendom. Malo by sa jednať o päť až osem kusov oblečenia. Všetko ostatné musí preč. Sladká odmena za trýznivé rozlúčenie sa s väčšinou garderóby sa podľa Marie Kondo dostaví okamžite. Uľaví sa vám a dostaví sa nový elán do života. Vyskúšajte a uvidíte.

01 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 02 - Modified: 2024-04-25 15:00:00 - Feat.: - Title: Najtrendovejšie farby tejto jari: Vaše outfity budú vďaka nim živšie a štýlovejšie 03 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 04 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 05 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 17:36