Inšpiráciu na prerábku čerpal dizajnér Tom Dixon od admirála Nelsona, vojvodu z Bronte, ktorého socha stojí na slávnom stĺpe na známom námestí. Interiér reštaurácie je voľne tematicky inšpirovaný aj britskými zberateľmi a prieskumníkmi viktoriánskej éry.Dezeen.com
StoryEditor

Cesta časom i svetom. V Londýne otvorili reštauráciu v netradičnom štýle

17.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Britský dizajnér Tom Dixon vytvoril pre reštauráciu Bronte v Londýne ružový betónový bar, zelené kožené boxy aj kabinet kuriozít. Dixon spolupracoval na projekte premeny budovy s výhľadom na Trafalgar Square s jeho architektonickým interiérovým štúdiou Design Research Studio, píše portál Dezeen.com.

Inšpiráciu na prerábku čerpal dizajnér Tom Dixon od admirála Nelsona, vojvodu z Bronte, ktorého socha stojí na slávnom stĺpe na známom námestí. Interiér reštaurácie je voľne tematicky inšpirovaný aj britskými zberateľmi a prieskumníkmi viktoriánskej éry. Budova z čias regentskej éry má portlandskú kamennú fasádu, tradičnú koloniálnu terasu a dvojposchodové oblúkové okná.

Vnútorné priestory boli pred začatím projektu ako nepopísaný list a ukotvili sa v nich aj kľúčové štruktúry: ružový bar, kuchyňa zo zelenej žuly, cínový koktejlový bar aj nábytok na mieru, ktorý zahŕňa sedenie v zelenej koži. „Pridali sme aj niekoľko fixných architektonických prvkov ako veľký ružový betónový bar v prednej časti a veľký cínový bar v zadnej časti, z ktorých oba sú podstatné a oba budú aj časom elegantné a ladné,“ povedal Dixon.

„Mám rád veci, z ktorých cítim, že majú pocit stálosti a myslím si, že toto miesto to skutočne potrebuje.“ „Trik s dizajnom baru a reštaurácie je naozaj o trvanlivosti a pokúsil som sa nájsť materiály, ktoré ťažia z opotrebovanosti.“ Zábradlia, police a obrazovky sú v zinku, ktorý je zlatistý, ale má jemne dúhovú kvalitu a dopĺňajú ich zelená a ružová paleta v priestore. Bronte sa stalo druhým miestom dizajnéra Dixona určeného pre Adama a Trevora Daviesovcov po podniku Circus, bare s reštauráciou v Londýne, ktorý zároveň zodpovedá kabaretnému štýlu.

Reštaurácia Bronte je zariadená v štýle historického cestovania a prieskum k nemu prichádza v podobe kabinetu kuriozít, ktorý je akýmsi spôsobom zobrazenia kolekcie objektov, ktoré sa objavili v 16. storočí. Police a niektoré druhy vybavenia reštaurácie získal Dixon z trhu, v online aukcii alebo zo svojich vlastných zbierok. Všetky predmety sú tematicky rozdelené, napr. vodné športy, botanika, geológia, a nachádzajú sa v rôznych častiach priestoru.

Niektoré z Dixonových produktov sú inštalované v priestore, ktorý predstavuje hlavnú miestnosť, medziposchodie a intímnejší zadný bar. Prívesky Gold Fade prívesky visia cez ružový betónový bar, zatiaľ čo geometrické leptané kovové formy Curve obklopujú zelenú žulovú kuchyňu.

Architektonické osvetlenie je skryté vnútri krycích líšt a zárubní a používa sa na zmäkčenie tvrdých hrán. Bronte je najväčšou samostatnou reštauráciou, ktorú Dixon vytvoril. Jeho predošlým interiérovým projektom je parížska reštaurácia Éclectic, ktorá kombinuje surový, priemyselný betónový povrch s mosadzou, mramorom a koženými detailmi.

01 - Modified: 2024-04-23 07:53:02 - Feat.: - Title: VIDEO Medveď v bratislavskej zoo sa prvýkrát dotkol skutočnej zeme. Takmer 30 rokov poznal iba betónové steny 02 - Modified: 2024-04-11 10:17:04 - Feat.: - Title: Zo schátranej budovy moderné kultúrne centrum. V Šahách zrekonštruujú starú polikliniku, ktorá zíva prázdnotou 03 - Modified: 2024-04-03 14:20:57 - Feat.: - Title: Čaká vás rekonštrukcia bývania? Prezradíme vám, ako ušetriť čo najviac 04 - Modified: 2024-03-21 13:02:29 - Feat.: - Title: Diaľničiari zrekonštruujú povrch vozovky diaľnice D2 za takmer dva milióny eur. Práce začnú v sobotu 05 - Modified: 2024-03-18 23:00:00 - Feat.: - Title: Rekonštrukcia Zastupiteľského úradu SR v Británii: Obnovu tejto slovenskej ikony ocenil Londýn
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:38