StoryEditor

Štýlový interiér: Nechajte sa uniesť glamour štýlom (foto)

22.04.2012, 00:00
Autor:
stl, amistl, ami
Okúzľujúci, honosný, elegantný a sexy. Taký je glamour, ktorým sa môžete inšpirovať.

S glamour štýlom sa môžeme stretnúť pri extravagantných róbach a módnych doplnkoch, zmyselných až jemne erotických fotografiách či luxusnom nábytku. Glamour štýl však už prenikol aj do interiéru.

Aký je to glamour štýl? Je to ako pri farbách. Ťažké jednoznačne definovať tento štýl bez toho, aby sme ho prirovnávali k niečomu konkrétnemu – napríklad červený ako jablko alebo ako paradajka. Nejde však len o jednu farbu ale o celú radu jeho odtieňov. A predsa, väčšina z nás ho hneď pozná keď ho uvidí. Taký je glamour štýl. Či už klasický, bohémsky alebo moderný, ale hlavne magický a šarmantný.

Glamour v interiéri
Keď sa povie slovíčko glamour v interiéri, väčšina ľudí si pod týmto pojmom predstaví honosný, vysoko elegantný nábytok a neobmedzený rozpočet. Vytvorenie glamour interiéru však nemusí vždy znamenať obrovské investície. Tajomstvo tohto štýlu je vo výbere vhodného zariadenia, textílií, materiálov a doplnkov, ktoré interiéru dodajú ten pravý opulentný vzhľad, príznačný pre tento štýl.

Inšpirovaný Art Decom a prepychom, ktorý ovládol Hollywood v 40-tych rokoch minulého storočia, je klasický glamour štýl plný dramatických efektov a určitej teatrálnosti, ktorý je doplnený honosnými lustrami, drahými látkami, exotickými drevinami, sýtymi farbami a lesklými kovmi.

Iba pre odvážnych
Tento štýl nie je pre hanblivé povahy. Zariaďovanie glamour interiéru si vyžaduje určitú dávku odvahy pri výbere nábytku, doplnkov a farieb. Zariadenie interiéru je bohato čalúnené a prevládajú v ňom mäkké a oblé tvary s dávkou extravagancie. Pocit luxusu dodajú textílie ako zamat, hodváb a satén či lesklé kovy. Dramatický efekt posilníte krásnymi lustrami, zrkadlami a tiež objektovými či farebnými kontrastmi.

Farby dominujúce tomuto štýlu sú vzrušujúce a sýte. Neváhajte s výberom a siahnite po odvážnej čiernej, lesklej striebornej, žiarivej zlatej, romantickej červenej, zmyselnej fialovej či elegantnej slonovej kosti alebo čokoládovej farbe.

Glamour osvetlenie dosiahnete krištáľovými lustrami, mäkkým svetlom vychádzajúcim z kovových svietnikoch, či strategicky rozmiestnením bodových svietidlami a LED svetlami. Vhodne a s citom zvolené farebné osvetlenie môže interiéru dodať magický nádych.

Doplnky v glamour interiéri môžu byť retro, moderné či antické ale predovšetkým lesklé. Nesmie im chýbať dávka originality a vašej odvahy. Predmety takéhoto typu určite pritiahnu pohľad každého návštevníka.

Pripravené v spolupráci s interiérovou dizajnérkou Blankou Talostanovou.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 02:40