StoryEditor

Tento dizajnér má veľký talent a čaká ho sľubná budúcnosť. Tvrdia o mladom Slovákovi experti

21.11.2017, 18:28
Lukáš Krnáč zvíťazil vo štvrtom ročníku súťaže Best Fashion Graduate.

Súťaž vyhlasuje Slovak Fashion Council. Medzinárodná porota vybrala z nominovaných absolventov minimálne bakalárskeho štúdia najlepšiu kolekciu. 

Víťazom sa stal študent Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne - Slovák Lukáš Krnáč. 

Pozrite si v galérii jeho tvorbu: 

Titul "Najlepší absolvent módy udeľujú raz za dva roky a víťaz musí presvedčiť porotu svojou tvorbou, kolekciou aj snahou naštartovať kariéru módneho dizajnéra. 

"Tento ročník sme nominovaných oslovovali priamo na základe pozorovania ich práce a progresu, čo sa nám osvedčilo a odrazilo na vysokej kvalite všetkých zúčastnených," konštatovala riaditeľka Slovak Fashion Council Dana Kleinert.

"Kolekcia bola moja bakalárska práca, bola koncepčne založená na Siedmich smrteľných hriechoch, ktoré som spracovával nie starým spôsobom, ale snažil som sa ich spracovať v koncepte 21. storočia, toho, čo dnes žijeme. Snažil som sa pracovať s podnetmi, ktoré vidím," povedal víťaz Lukáš Krnáč.

Vo svojej tvorbe využíva rôzne materiály ako bavlnu, vlnu, kožu aj PVC. "Je to farebne, materiálovo aj tvarovo veľmi pestré. Myslím si, že som porotu presvedčil aj vizuálne. Chcel som to skĺbiť aj s komerčnou rovinou, posunul som veci do nositeľnej roviny. Vždy pracujem tak, aby veci zaujali, no musia si nájsť aj zákazníka. Ak ich nikto nechce, strácajú zmysel, musím na nich zarobiť," zdôrazňuje Krnáč. 

Aj preto rieši marketing, identitu značky a spôsob predaja. K zlepšeniu by mu mohla pomôcť aj cena, ktorú dostal od Slovak Fashion Council. Spája sa s rôznymi vzdelávacími programami, mentoringom či koučingom od odborníkov zo Slovenska aj zo zahraničia. "Chcem, aby bolo o mne počuť, aby bolo vidieť moju prácu. Verím, že sa dostanem na stáže do zahraničia, aby som videl, ako to tam chodí. Musím sa veľa učiť o marketingu a PR, budeme pracovať individuálne podľa toho, čo potrebujem. Veľmi sa na to teším, bude to super. Profesionáli by mne aj mojim kolegom mohli pomôcť pevne sa postaviť na dizajnérske nohy."

menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 06:16