StoryEditor

Túto hračku si obľúbite. Uprace a ovládať ju viete aj mobilom

12.08.2016, 12:31
Autor:
dpidpi

Je malý, ovládate ho odkiaľkoľvek cez smartfón a je inteligentný. Testovali sme najnovšiu generáciu vysávača iRobot Roomba 980 spolu s robotickým mopom Braava 380t. Či už chcete mať čistú kanceláriu bez toho, aby ste sa výrazne zapotili, alebo doma nemáte čas starať sa o každodenné vysávanie a upratovanie, toto je ideálna voľba.

A funguje skutočne dobre. Podľa prieskumov majú Slováci dnes doma už tisíce robotov, ktoré vysávajú. Do rúk sa
mi dostal nový iRobot, ktorý patrí úplne na vrchol. Nový model dostal kameru na orientáciu v priestore, je pripojený na internet a v aplikácii je jeho celá správa pod palcom. Oceňujem najmä jednoduchú inštaláciu a spárovanie s mobilným telefónom.

Všetko je okamžité a zvládne to každý. Novinka z dielne americkej firmy je omnoho inteligentnejšia a lepšia ako predošlá generácia. Vysávač vám pokojne povysáva 185 štvorcových metrov a pokiaľ by sa mu napríklad vybíjala batéria, pôjde sa dobiť, vráti sa presne na miesto, kde skončil a pokračuje ďalej.

HN/Archív

Všetko riadite mobilom Nový iRobot začína meniť systém, akým fungoval doteraz a začína to byť skutočne produkt pre rok 2016. Mobilom ho spustíte cez cloud pokojne aj z práce, vidíte presne, koľko povysával, či nemá plný zásobník, alebo môžete nastaviť presne jeho mód, ktorý má používať.

Vysávač totiž automaticky pri vstupe na koberec môže zvýšiť svoj výkon. Rovnako si cez aplikáciu nastavíte, kedy má vysávať a v ktoré dni. Je omnoho inteligentnejší, má lepší výkon a oproti jeho minulej vlajkovej lodi sa mi nestávalo, že by sa zamotával do káblov. Napríklad do nabíjačky na telefón.

Skutočne, takto si predstavujem vysávač, ktorý mi uľahčí život. Spolu s iRobotom som však doma mal aj model Braava, ktorý dokáže vašu podlahu poutierať nasucho alebo namokro. V tomto prípade sa mi výrazne zapáčila druhá možnosť.

HN/Archív

Netreba si to však mýliť s umývaním podlahy. Robot má vlastnú handru, zásobník na vodu a dokáže plynule utierať podlahu od prachu a malých nečistôt. Prípravok môžete používať buď pribalený, alebo ľubovoľný. K navigácii Braava používa špeciálnu čiernu kocku, ktorú treba mať umiestnenú v priestore, kde sa nachádza. V zásade niečo podobné stačí používať raz za týždeň. V cene je aj servis Oba produkty sú však prémiové a patrí k nim rovnaká cenovka, ale aj služby.

Kým vysávač iRobot Roomba 980 dostanete približne za tisíc eur, model Braava stojí asi tri stovky. Všetky produkty aj tejto značky však ponúkajú na pomery Slovenska nadštandardné služby. Patrí k nim servis, keď si po váš produkt v záručnej lehote príde kdekoľvek na Slovensku kuriér, zoberie ho a opäť vám ho do pár dní prinesie naspäť. Stačí o to požiadať napríklad na stránkach výrobcu.

Priemerná lehota opravy má byť len tri dni. S novým iRobotom môžete aspoň sčasti zabudnúť na vysávanie domácnosti či malé upratovanie. Robot sa síce nedostane na 100 percent všade, no výrazne uľahčí správu a poriadok u vás doma či v kancelárii.

menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 18:35