OnePlus 2
StoryEditor

Luxus za málo peňazí. Toto sú top čínske telefóny

23.03.2016, 23:00
Zabudnite na to, že smartfóny z Číny sú nepoužiteľné hračky.

Ak hľadáte veľmi slušný telefón za lacné peniaze a nezáleží vám pritom na značke, okamžitom servise a prepáčite mu drobné prešľapy, skúste niečo z nášho výberu. Smartfóny z Číny prešli za posledné roky obrovskou revolúciou.

A kým prvé z nich boli veľmi pochybne vyzerajúce zariadenia so zapáchajúcim plastom, teraz sú to často hliníkové smartfóny, ktoré používajú špičkovú výbavu. Niektoré komponenty navyše nakupujú od partnerov ako Samsung či Sony.

Určite to teda nie sú vyhodené peniaze za niečo, čo bude „ledva fungovať“. Za jedni z najlepších sa považujú smartfóny spoločnosti OnePlus. Konkrétne ich vlajková loď OnePlus 2 dostala prezývku „zabijak vlakových lodí“. Ten telefón si bolo možné kúpiť v minulosti len na pozvánku, čo z neho robilo takmer nedostupný tovar. Teraz si ho môže na stránkach výrobcu zaobstarať ktokoľvek. A doslova do pár dní ho môžete mať doma aj tu na Slovensku.

Jeho cena je v základe 345 eur, čo je na pomer toho, čo ponúka, výborná voľba. Okrem toho si smartfón môžete už pri kúpe personalizovať. Zvoliť napríklad zadný kryt z bambusu alebo kevlaru. Cena doplnkov však už nie je rovnako výhodná, ako samotný telefón a kupovať si tu špeciálne slúchadlá za 50 eur nemá zmysel. Ale späť k OnePlus 2.

Obrazovka zariadenia má 5,5 palca a dostatočne jemné Full HD rozlíšenie. Kamera telefónu patrí k výborne hodnoteným a jej rozlíšenie je 13 Mpx. O selfie fotografie sa navyše postará predný 5 Mpx snímač.

Špecialitou OnePlus 2 je možnosť využívať dve SIM karty súčasne. Telefón poháňa upravený Android a jeho vnútorná pamäť je 64 GB. Spracovanie tela je špičkové, využíva sa kov, sklo či plast. Okrem toho OnePlus 2 ponúka veľmi slušnú výdrž batérie a výkonný procesor.

Mobil samotný patrí k najlepšie hodnoteným zariadeniam pri porovnaní výkonu k cene. No jedna vlastnosť tohto telefónu vás však môže šokovať. Nenabijete ho vašim microUSB káblom. OnePlus 2 využíva už nový štandard, ktorý pomaly prichádza medzi smartfóny a do sveta IT. A tým je nový USB konektor, ktorý sa označuje aj type C.

Ten síce môže prenášať napríklad viac dát alebo aj teoreticky rýchlejšie nabíjať telefón, no jeho najlepšia vlasnosť je úplne iná. Čo ocení každý, je konektor, ktorý je obojstranný, a teda podobne ako pri iPhone ho môžete do telefónu vložiť akoukoľvek stranou. Nevýhodou ale ostáva fakt, že ak si svoj kábel zabudnete, veľmi ťažko nájdete niekoho, kto vám ho bude môcť požičať.

Ďalšie telefóny nájdete v Galérii

menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 08:59