StoryEditor

Duray musí SNS zaplatiť milión korún

30.01.2008, 15:21
Autor:
SITASITA
Senát Okresného súdu Bratislava III dnes rozhodol vo veci žaloby Slovenskej národnej strany (SNS) voči Miklósovi Durayovi. Duray sa bude musieť písomne v lehote sedem dní ospravedlniť SNS za svoj výrok v maďarskom Inforádiu koncom júla 2006.

Rovnako bude musieť zaplatiť trovy súdneho konania a nemajetkovú ujmu milión korún, namiesto 10 miliónov, ktoré navrhovala SNS.
Duray sa voči rozsudku odvolá. "V podobných sporoch na Slovensku zvyčajne vyhrá navrhovateľ a vždy to došlo až do Štrasburgu, kde dali za pravdu druhej strane," povedal Duray. "O nemateriálnej ujme bude zrejme rozhodovať predsedníctvo strany, či sa uspokojíme s takýmto rozhodnutím alebo podáme odvolanie aj na zvyšnú časť," reagoval na rozhodnutie súdu právny zástupca SNS.
SNS zažalovala Duraya za jeho výrok pre maďarské Inforádio koncom júla 2006, v ktorom podľa nej Duray povedal, že "slovenská vláda pozostáva totiž mocensky z jednej tretiny zo Slotovej strany, ktorá je fašistickou stranou". Slovenská národná strana žiadala od Duraya na súde ospravedlnenie a desať miliónov korún ako nemajetkovú ujmu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 09:26