StoryEditor

Kaliňák informoval prezidenta o príčinách havárie v Hriňovej

04.09.2007, 14:23
Autor:
TASRTASR

O príčinách havárie autobusu folkloristov z Hriňovej informoval dnes minister vnútra Róbert Kaliňák prezidenta Ivana Gašparoviča. Ten prostredníctvom médií vyslovil pozostalým štyroch obetí úprimnú sústrasť.
Dnes sa podľa Kaliňáka nedá povedať, či mohol vodič urobiť iný manéver a nehode zabrániť a jasné to bude až po záveroch vyšetrovania. Polícia však v rámci prevencie bude intenzívnejšie využívať technické stanice mobilnej kontroly, ktoré majú možnosť aj merať technický stav vozidiel.
"Chceme rokovať s ministerstvom dopravy o tom, aby každé krajské riaditeľstvo policajného zboru malo jeden taký mobilný kamión, ktorý sa vlastne rozbalí a veľmi operatívne dokáže preskúšať aj napríklad brzdný systém autobusu," uviedol Kaliňák.
V rámci akcie Čisté cesty bude ministerstvo aj naďalej odstraňovať nepoužívané dopravné značky, ktoré robia z niektorých úsekov skôr zápchovú oblasť.
Autobus so 40 cestujúcimi sa v nedeľu večer zrútil cestou z Poľany do Hriňovej v časti Snohy do rokliny. Vozidlu, ktoré viezlo kapelu a folkloristov z Hriňovej z festivalu ľudových hudieb V4 na Poľane, pravdepodobne zlyhali brzdy. Polícia zatiaľ nevzniesla žiadne obvinenie, od začiatku však vedie trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi vo veci všeobecného ohrozenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 23:32