StoryEditor

Paška: Chceme strategické partnerstvo s Čínou

17.05.2007, 15:20
Autor:
TASRTASR
"Chceme dosiahnuť strategické partnerstvo s ČĽR nielen v oblasti obchodnej výmeny a ekonomického potenciálu, ale aj preto, že Čína zohráva významnú úlohu v rámci globálnych vzťahov vo svete," uviedol predseda slovenského parlamentu na stretnutí s podpredsedníčkou Všečínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov Čínskej ľudovej republiky Wuyunqimuge.

Za rozvoj bilaterálnych vzťahov nielen v obchodnej oblasti, ale aj v oblasti výmeny skúseností sa dnes na spoločnom stretnutí v Bratislave vyslovili predseda NR SR Pavol Paška a podpredsedníčka Všečínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov Čínskej ľudovej republiky (ČĽR) Wuyunqimuge.
"Chceme dosiahnuť strategické partnerstvo s ČĽR nielen v oblasti obchodnej výmeny a ekonomického potenciálu, ale aj preto, že Čína zohráva významnú úlohu v rámci globálnych vzťahov vo svete," uviedol Paška. Podľa neho je ČĽR nezastupiteľná, napríklad v oblasti riešenia severokórejského jadrového programu.
Paška zároveň vyjadril podporu úsiliu o mierové zjednotenie a politiku jednej Číny.
Wuyunqimuge v mene predsedu Národného ľudového zhromaždenia ČĽR Bangguo Wu pozvala Pašku na návštevu ČĽR, ktorá by sa mala uskutočniť na budúci rok.
Na prijatí sa spolu s Paškom zúčastnili aj podpredseda NR SR Miroslav Číž, predseda Výboru NR SR pre financie, rozpočet a menu Jozef Burian, predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Rudolf Pučík a predseda Výboru NR SR pre ľudské práva, národnosti a postavenie žien László Nagy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 11:50