StoryEditor

Pojednávanie s exposlancom Petrom Ď. obžalovaným z podvodu opäť odročili

19.09.2005, 14:35
Autor:
TASRTASR

Pojednávanie s exposlancom Petrom Ď. obvineným z viacmiliónového podvodu dnes senát Krajského súdu v Bratislave opäť odročil. Obhajca obžalovaného sa ospravedlnil pre dlhodobú pracovnú neschopnosť.
Napriek snahe súdu sa hlavné pojednávanie nepodarilo začať už štyri mesiace. Naposledy sa v júni ospravedlnil pre chorobu samotný obžalovaný. V prípade uznania viny súdom mu hrozí trest od päť do 12 rokov odňatia slobody.
Petra Ď. v apríli uznal Okresný súd Bratislava I vinným z trestného činu útoku na verejného činiteľa a uložil mu nepodmienečný trest tri roky väzenia. Zároveň si počas šiestich rokov nebude môcť sadnúť za volant žiadneho motorového vozidla. Rozsudok nie je právoplatný. Peter Ď. sa po verdikte okamžite odvolal a aj týmto prípadom sa bude zaoberať Krajský súd v Bratislave.
Súd v tejto kauze nemal žiadne pochybnosti, že za volantom sedel obžalovaný. Podľa súdu sa Petra Ď. za volantom džípu 8. augusta 2004 o 22.10 h pokúsila zastaviť na bratislavských Palisádach policajná hliadka. Vodič na znamenie o zastavení nereagoval a snažil sa uniknúť. Motohliadka ho začala prenasledovať. Vozidlo zastavilo na Hrebendovej ulici, kde sa vodič snažil skryť pred políciou vo dvore rodinného domu. Policajt sa mu v tom snažil zabrániť a postavil sa pred auto. Ani to Petra Ď. neodradilo a chcel pokračovať v ceste do garáže vo dvore. Policajt i napriek tomu, že uskočil, utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Za zjavné nerešpektovanie pokynov polície Petra Ď. za pomoci donucovacích prostriedkov predviedli na najbližšie obvodné oddelenie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 14:08