StoryEditor

Prvý rok Metrostavu SK

03.10.2005, 00:00
Presne rok pôsobí na Slovensku Metrostav SK, dcérska spoločnosť českého Metrostavu. Je súčasťou skupiny DDM Group. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Vladimíra Kríža za toto obdobie realizovali štrnásť stavieb.

Presne rok pôsobí na Slovensku Metrostav SK, dcérska spoločnosť českého Metrostavu. Je súčasťou skupiny DDM Group. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Vladimíra Kríža za toto obdobie realizovali štrnásť stavieb, pričom prevládala občianska, bytová a priemyselná výstavba. Výkony odhaduje Kříž na 1,2 miliardy korún. Na budúci rok chystá Metrostav SK dvadsať zákaziek za 1,8 miliardy korún, z toho 700 miliónov už má zazmluvnených.
Od 1. októbra 2004, keď bola firma založená, manažment musel zvládnuť transformáciu štyroch zanikajúcich spoločností, zmenu názvu a sídla podniku a s tým súvisiace právne záležitosti. Bývalé Pozemné staviteľstvo Nitra muselo opustiť približne 45 percent pracovníkov. Prvou samostatnou zákazkou Metrostavu SK bola výstavba závodu spoločnosti Bourbon Fabi SK za 195 miliónov korún. Budú sa v ňom vyrábať výlisky z plastov na výrobu vnútorných kľučiek a ventilátorov pre osobné automobily Peugeot. Stavba s obstavaným priestorom vyše stotisíc kubických metrov sa nachádza v priemyselnom parku pri obci Čab neďaleko Nitry.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 06:57