StoryEditor

"Panebože, robte s tým niečo!"

Je to päť slov. Nešťastne vyrieknutých a trpko oľutovaných.

Utorok 8. júna
7.10 -- 8.00:
Neďaleko irackého mesta Suwaríja umierajú traja slovenskí ženisti po útoku irackých bojovníkov. Veliteľ ženijnej jednotky o tom okamžite informuje centrum riadení operácií na Generálnom štábe ozbrojených síl na Slovensku.
V dvoch posádkach -- Martine a Topoľčanoch, odkiaľ pochádzajú zabití vojaci -- sa pripravia trojčlenné komisie vrátane psychológa. Vycestujú k rodinám obetí, aby im oznámili smutnú správu. Každý vojak v Iraku má medzi svojimi príbuznými určenú takzvanú kontaktnú osobu. Pri ženatých manželku, pri slobodných zvyčajne rodičov.
Iné je to v prípade vojakov, ktorí zostali v poriadku. Armáda tvrdí, že ak je v Iraku 102 vojakov, ktorým sa nič nestalo, nemôže telefonovať každej rodine zvlášť. Informačný mechanizmus by mal fungovať opačne. Príbuzní si majú overiť, či je "ich" vojak v poriadku. Každá rodina sa môže skontaktovať s pracovníčkou ozbrojených síl Tatianou Šlesiarikovou, ktorej môžu kedykoľvek zavolať.
9.50: Tak ako každý deň, aj v utorok má 56-ročná Mária U. zapnuté v kancelárii rádio. Iba dve najbližšie kolegyne vedia, čo je príčinou, že keď hl...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 21:37