StoryEditor

Minister Jahnátek sa osobne zúčastní na odstavení 1. bloku V1 v Bohuniciach

26.12.2006, 15:00
Autor:
TASRTASR

Slovensko musí do konca tohto roka odstaviť 1. blok jadrovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach. Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek sa 31. decembra na odstavení osobne zúčastní, i keď je toho názoru, že odstavenie bude "jeden zo smutných dní Slovenska". Na otázku, či je všetko na odstavenie pripravené, odpovedal, že "bohužiaľ, áno".
Minister sa už v minulosti vyjadril, že na mieste odstavených reaktorov v Jaslovských Bohuniciach by mohla stáť nová elektráreň. S týmto riešením podľa jeho slov súhlasí aj Brusel. Jahnátek tiež avizoval, že pokiaľ dôjde na tomto mieste k nejakej výstavbe, chcel by, aby sa na nej podieľal štát. Po spustení prevádzky by podľa jeho slov vznikla alternatíva Slovenským elektrárňam (SE), a. s., vo výrobe elektriny, a tým by sa posilnilo konkurenčné prostredie na Slovensku.
Prvý blok jadrovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach musí Slovensko odstaviť do konca tohto roka podľa prístupovej zmluvy k Európskej únii (EÚ). Druhý blok potom do konca roka 2008.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 12:54