StoryEditor

Vyhlásili víťazov súťaže o Národnú cenu SR za kvalitu

13.11.2006, 15:58
Autor:
SITASITA

Víťazom siedmeho ročníka súťaže Národná cena SR za kvalitu (NCSRK) na rok 2006 sa stala v kategórii A1, kam patria organizácie vyrábajúce výrobky s viac ako 251 zamestnancami, spoločnosť Slovalco, a.s. Žiar nad Hronom. V kategórii A2, ktorá zahŕňa organizácie poskytujúce služby s viac ako 51 zamestnancami, vyhral Softip, a.s. Banská Bystrica. Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) v spolupráci so Slovenskou spoločnosťou pre kvalitu (SSK) vyhlásil okrem víťazov aj ocenených finalistov. V kategórii A1 sa oceneným finalistom stal BSH Drives and Pumps, s.r.o., Michalovce a v kategórii C2, kam patria organizácie miestnej štátnej správy, Obvodný úrad v Michalovciach.
Víťazom kategórie B1, do ktorej patria malé a stredné organizácie vyrábajúce výrobky do 250 zamestnancov, je Herman Slovakia, s.r.o. Revúca a v kategórii C1, teda medzi organizáciami ústrednej štátnej správy, sa víťazom za model EFGM (Európska organizácia pre manažérstvo kvality) stal Slovenský ústav technickej normalizácie. V tej istej kategórii sa za model CAF stal víťazom aj Fakulta elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Víťazom kategórie C3, kam patria organizácie samosprávy, sa stal Mestský úrad v Martine.
Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR a Slovenská spoločnosť pre kvalitu pod záštitou Rady Národného programu kvality SR vyhlásili už po piatykrát súťaž Top manažéri kvality roku 2006. Jej víťazmi sa v tomto roku stali Jozef Baláž zo spoločnosti VUJE, a.s., Trnava, Jaromír Fotta z U.S.Steel Košice, s.r.o., Ján Gallo z firmy Elektrovod Žilina, a.s., Tibor Klačanský z Doprastavu, a.s., Bratislava, Igor Krátky zo Slovalca, Alexandra Petríková z Volkswagenu Slovakia, a.s. Bratislava, Martina Piklová zo Slovenského ústavu technickej normalizácie Bratislava a Rút Somorčíková zo spoločnosti Plastcom, s.r.o. Bratislava. Za celoživotný prínos pri presadzovaní kvality ocenili Milana Dragulu a Juraja Wagnera.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 13:58